Sulland og Solberg vraket fra VM-troppen

Thorir Hergeirsson med flere overraskelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag presenterte landslagssjef Thorir Hergeirsson spillerne som skal representere Norge i håndball-VM i desember.

Se hele troppen nederst i artikkelen!

Silje Solberg trakk det korteste strået av keepertrioen til Norge.

– Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde har vært best gjennom høsten. Det er udiskutabelt. Silje kommer til å svare, slik alle keeperne gjør når de ikke kommer med, sier Hergeirsson til TV 2.

– Jeg tipper at Solberg er veldig skuffet. Hun hadde stått i mål for samtlige nasjoner i VM bortsett fra Norge, sier Bent Svele.

Katrine Lunde innrømmer at hun var usikker på hvem Hergeirsson ville velge.

– Man stopper aldri å være usikker. De kan jo finne på mye rart, som de har gjort før, sier keeperveteranen, som overraskende ble vraket til VM i Danmark for to år siden.

Ingen Sulland
Heller ikke Linn Jørum Sulland, Malin Aune, Mari Molid, Jeanett E. Kristiansen eller Silje Waade kom med i troppen.

– Sulland er superreserve og er veldig bekvem med det. Det er godt å ha en slik skytter i bakhånd om vi skulle trenge den kvaliteten eller noe skulle skje, sier Hergeirsson.

– At hun som ren skytter kunne vært en styrke for dette laget er jeg overbevist om, sier TV 2s håndballekspert Randi Gustad.

Sulland er glad for at hun var aktuell til troppen, selv om hun naturlig nok var skuffet da den endelige beskjeden kom.

– Jeg er klar. Formen er stigende, og jeg tror jeg har noe å bidra med. Så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Sulland til TV 2.

Hergeirsson fant plass til veteranen Heidi Løke.

– Det å ta med Heidi Løke er ikke bare å ta med Heidi Løke. Det er en pakke. Hun har Oscar, som blir fem måneder i slutten av november. For å få til det har vi hatt noen gode møter med team Løke/Olsson. For at Løke skal ha mulighet til å utvikle form må det fungere utenfor banen også, sier han.

– Hun har spilt kamper siden slutten av september. En kamp i uken. Vi skal spille ni kamper på 16 dager før vi kommer til et cupspill. Det er ikke bare å hoppe inn i det og tro det kommer av seg selv. Det er ingen i denne bransjen som lever på gamle meritter. Man blir fort avslørt hvis man ikke holder mål, fortsetter landslagssjefen.

Løke har planer om å vise seg frem i VM.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å bli tatt ut, men jeg er ikke fornøyd ennå. Jeg skal komme i enda bedre form til VM starter, sier Løke.

– Det er fire måneder siden jeg fikk en sønn. Han må med, noe annet går ikke. Bjørn (barnefaren red. anm) og Oscar blir med både til Møbelringen og til Tyskland. Alexander blir hjemme med faren sin, sier Løke.

Fire mesterskapsdebutanter
Hergeirsson tok med fire mesterskapsdebutanter. De fire er Marit Røsberg Jacobsen, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen og Kari Brattset.

– Det var noe helt eget. Man har 200 i puls når man får telefonen. Det betyr alt og var veldig artig, sier Jacobsen.

– Jeg flyttet hjemmefra som 17-åring. Siden den gang har drømmen vært å spille mesterskap. Å stå her i dag er litt surrealistisk. Jeg må klype meg litt i armen, fortsetter hun.

En som kanskje ikke ble like overrasket var Camilla Herrem. Sola-kanten har vært med de fleste mesterskapene siden 2008. Hun synes det er spennende med fire mesterskapsdebutanter i troppen.

– Jeg ble mest overrasket over Emilie, men det er mest fordi jeg ikke kjenner så godt til henne. Jeg har egentlig aldri møtte henne. Jeg synes det er kult at de gjør det. Jeg har sett henne spille Champions League for Larvik og vet hva hun står for. Hun er en spennende spiller, sier Herrem.

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde

Bakspillere: Nora Mørk, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Emilie Hegh Arntzen, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand, Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen

Kantspillere: Camilla Herrem, Sanna Solberg, Marit Røsberg Jacobsen

Linjespillere: Heidi Løke, Kari Brattset, Vilde Ingstad

Norge er i gruppe med Ungarn, Argentina, Polen, Tsjekkia og Sverige.

Norges kampprogram:
2. desember: Norge - Ungarn (20.30)
3. desember: Argentina - Norge (20.30)
5. desember: Norge - Polen (20.30)
7. desember: Tsjekkia - Norge (20.30)
8. desember: Norge - Sverige (20.30)