Desirèe (35) ble gravid – fikk sjokk da hun leste på forum for kommende mødre

Da Desirèe Andersen ble gravid, opplevde hun å bli overøst med vektsammenligninger og magebilder i sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som mange andre kommende mødre meldte bloggeren Desirèe Andersen seg inn i forskjellige grupper og forumer da hun ble gravid.

Hun ble sjokkert over hvor mye som hadde endret seg siden hun sist var gravid – for ti år siden.

Kjente på presset
– Her delte folk hvor store de hadde blitt, hvor mye de hadde lagt på seg, hvor mye de trente og så videre. I en kort periode kjente jeg veldig på at det ikke var bra for meg, sier Andersen.

35-åringen påpeker at sosiale medier er blitt en stor del av vår hverdag, og at det er en stor kultur for å dele. Dermed er det lettere å sammenligne seg selv med andre.

For på nettet florerer det av superspreke gravide med sprettrumpe og synlige magemuskler. Dette opplever bloggeren at skaper et usunt kroppspress blant kommende mødre.

Tatt et standpunkt
Andersen skrev derfor et innlegg på bloggen der hun satte spørsmålstegn ved disse forumene. Her skriver hun at dette med vekt og mage er veldig individuelt, og at man ikke må sammenligne seg med andre.

Andersen har bestemt seg for å hverken dele vektoppgang eller nøyaktig uke hun er i under graviditeten på sosiale medier. Likevel håper hun at hun kan inspirere andre kommende mødre til både trening og næringsrikt kosthold.

– Jeg spiser sunt, og liker å være i aktivitet. Men det er ikke for utseendet sin del, men fordi jeg skal ta vare på flere enn meg selv. Jeg ønsker å være godt rustet før fødselen, sier hun.

Fokus hos jordmødrene
Kosthold og trening er noe leger og jordmødre har større fokus på nå enn tidligere. Jordmor Annett Michelsen mener det er usunt å ha et stort fokus på å være tynn når man er gravid.

– Det er helt naturlig å legge på seg. Det er viktig og det er fornuftig. Hvem er det som sier at det ikke er pent å ha rund mage når man er gravid? spør hun.

Man har sluttet å si at man skal spise for to når man er gravid. Likevel mener Michelsen det er viktig med gode varierte måltider, og at man er aktiv.

– Det å være ute, gå tur og bevege seg for å holde muskler i rumpe og lår i gang med tanke på jobben man skal gjøre, er veldig fornuftig.