VIL HA INN EN NY KEVIN: Fansen drømmer om å få Kevin James inn i «House of Cards».
VIL HA INN EN NY KEVIN: Fansen drømmer om å få Kevin James inn i «House of Cards». Foto: AFP/AP/NTB scanpix

Fansen vil ha «Kongen av Queens» i «House of Cards»

Fansen har opprettet en underskriftskampanje for å få inn selveste «Doug Heffernan».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at anklagene mot Kevin Spacey (58) ble kjent, har Netflix valgt å legge produksjonen av den kjente serien «House of Cards» på is, der 58-åringen spiller hovedrollen.

Natt til lørdag kom strømmetjenesten ut med en pressemelding der de skriver at de har valgt å kutte alle bånd med den Oscar-vinnende skuespilleren.

Kevin James som Frank Underwood

«House of Cards»-fansen ser tungt på at favorittserien har blitt satt på vent, og har nå tatt saken i egne hender.

Change.org har ildsjeler startet en underskriftskampanje for å få inn Spaceys navnebror, Kevin James (52), i hovedrollen som «Frank Underwood».

James er best kjent som «Doug Heffernan» fra den amerikanske komiserien «Kongen av Queens», en rolle han hadde fra 1998 til 2007.

Kun på et par dager har over 25.000 personer skrevet under. Kampanjen skal være sendt til Reed Hastings, Netflix' administrerende direktør, skriver New York Post.

Robbie Pyrma, som opprettet underskriftskampanjen, skriver på Change.org at han tror Kevin James kan heve hele serien:

«Det å miste en bra tv-serie er hardt, uansett omstendigheter. Men med motgang kommer også muligheten til å gjøre serien til en av de største gjennom tidene. Jeg tror Kevin James kan heve «House of Cards» til å bli like stor som «Game of Thrones», og dermed få hele verden til å fokusere på en av de viktigste Netflix Original-seriene som finnes.»

Seksuell trakassering

Da Kevin Spacey (58) tidligere denne måneden sto frem som homofil, beklaget han samtidig til medskuespiller Anthony Rapp for angivelig å ha trakassert Rapp seksuelt i 1986. På det tidspunktet var Rapp bare 14 år.

I etterkant har flere menn valgt å gå ut med historier om uønsket seksuell oppmerksomhet fra Spacey.

Anklagene er så alvorlige at skuespilleren nå etterforskes av politiet. Også «House of Cards»-kolleger har valgt å ta bladet fra munnen. Minst én tidligere kollega anklager 58-åringen for seksuelle overgrep, mens flere andre forteller at Spacey gjorde arbeidsmiljøet giftig.