Føreren av bilen som kjørte av veien i Fossanveien i Re i Vestfold tirsdag morgen ble sendt til sykehus for kontroll. Bilen hadde gode dekk, men var sjanseløs på glatta.

Regn som fryser på bakken kan gjøre det skikkelig glatt. En slik ishinne kan være vanskelig å oppdage.

Vestfold interkommunale brannvesen oppfordrer folk til å kjøre etter forholdene.

– Vi er nå i en årstid hvor vi fort kan bli overrasket av svært varierende kjøreforhold, skriver brannvesenet i en Facebook-post.

Speilglatt E6

Også i Østfold skapte glatte veier problemer tirsdag morgen. Klokken 07.30 meldte politiet at E6 var speilglatt gjennom fylket. E6 var stengt en periode etter at fem biler krasjet ved Råde.

To biler var borti hverandre, mens de øvrige tre var singelulykker. Det er ikke meldt om personskader.

Alvorlig skadd

I Risnestunnelen på E16 mellom Arna og Trengereid i Bergen ble en mann i 20-årene alvorlig skadd i en kollisjon mellom en personbil og en varebil.

Det var én person i hver bil. Begge ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus med ambulanse. I 9-tiden tirsdag melder sykehuset at en av de involverte, en mann i 20-årene, er alvorlig skadd. Den andre involverte, en mann i 30-årene, er lettere skadd.

Politiet opplyser på Twitter at ulykken inntraff da personbilen kom over i motgående kjørefelt. Kjøretøyene fikk store materielle skader i kollisjonen, og politiet opplyser at veien vil være stengt inntil videre.

(TV 2/NTB)