Ny seier for Zuccas Rangers

New York Rangers åpnet dårlig mot Columbus Blue Jackets, men en sterk siste periode sørget for 5-3 og lagets fjerde strake seier natt til tirsdag.

SEIER: Mats Zuccarello i aksjon under nattens match i New York. Foto: Bruce Bennett

Før 3. periode lå vertene under 1-2. Pavel Butsjnevitsj scoret sitt sjette mål for sesongen da han satte inn 4-3-målet snaut ti minutter før slutt. Da Blue Jackets jaktet på utligning på tampen, satte Michael Grabner inn 5-3.

Før det hadde både Kevin Shattenkirk og Chris Kreider utlignet for Rangers.

4-3-seieren er Rangers' fjerde strake seier. Mats Zuccarello noterte seg for én målgivende pasning i kampen – hans åttende for sesongen. Nordmannen fikk drøyt 21 minutter på isen. Så langt i høst har 30-åringen tre scoringer og åtte assists.

Vendepunktet

Første periode var målløs til tross for at hjemmelaget hadde et solid overtak. 38 sekunder ut i andre periode scoret gjestenes Artem Panarin. Fire minutter senere la Josh Anderson på til 2-0-ledelse. Grabner reduserte til 1–2 drøyt halvveis ut i perioden.

Rangers utlignet til 2-2 i den tredje perioden, et mål Rangers svenske keeperlegende Henrik Lundqvist mener var vendepunktet i kampen.

– Da fikk vi selvtillit og det ble vanskelig for Columbus å komme tilbake, sa Lundqvist som stanset 22 av 25 skudd mot Rangers mål.

Kamp nummer 1000

– Vi ville gjerne klatre på tabellen, men også lage en minneverdig kveld for «Nash», sa svensken etter kampen.

Rangers-spiller Rick Nash spilte sin NHL-kamp nummer 1000 i oktober (mot Arizona), og ble hedret med en seremoni før kampen mot Columbus.

Opphentingen i den siste perioden sender Rangers et ytterligere steg opp fra bunnen på tabellen etter en skrekkelig start på sesongen med det ene tapet etter det andre. Sesongen startet med ni tap på de tolv første kampene, men nå har Rangers vunnet fire strake.

– Helt plutselig vinner man en kamp og får selvtillit, og da går det bedre. Vi har mer struktur i laget nå, og selv om vi fortsatt gjør en del feil kjennes det annerledes ut, sier Lundqvist.

– Når man er lengst nede i kjelleren holder man fast på tanken om hvor fort ting kan snu. Man må ha troen på det man gjør, sier den svenske keeperkjempen.