KORTHUSET RASER: Kevin Spacey (58) har den siste uken blitt anklaget for en rekke hendelser med seksuell trakassering og overgrep.
KORTHUSET RASER: Kevin Spacey (58) har den siste uken blitt anklaget for en rekke hendelser med seksuell trakassering og overgrep. Foto: AFP/Kris Connor

– Han skrek, og var illsint fordi jeg ikke ville k****e ham

Stadig flere menn anklager Kevin Spacey (58) for overgrep og trakassering.

Kevin Spacey (58) har vært blant de aller største og mest anerkjente skuespillerne i Hollywood, men den siste uken har fasaden slått fullstendig sprekker.

Skuespilleren, som har vunnet både Oscar og Emmy-priser, blir nå anklaget for å ha begått en rekke overgrep og seksuelle trakassering.

Anklagene er så alvorlige at Spacey nå etterforskes av politiet, i tillegg til at strømmegiganten Netflix har kuttet alt samarbeid med Spacey i forbindelse med serien House of Cards.

Dette er anklagene som er rettet mot Spacey:

  • Anthony Rapp:

Det hele startet med at skuespiller Anthony Rapp, inspirert av kvinnene som sto frem og fortalte om seksuell trakassering av Hollywood-produsenten Harvey Weinstein, fortalte om en hendelse hele 30 år tilbake i tid. Rapp anklaget Spacey for å ha gjort seksuelle tilnærminger mot ham da han var 14 år gammel, i forbindelse med en fest i New York-leiligheten til Spacey.

Rapp sa i intervjuet med BuzzFeed at Spacey la ham på sengen, la seg over ham og holdt ham fast. Dagen etter anklagene ble kjent kommenterte Spacey anklagene, som han sier han ikke husker. Han beklaget overfor Rapp og skyldte på at han var sterkt påvirket av alkohol. Samtidig sto 58-åringen frem som homofil.

  • Roberto Cavazos:

Den meksikanske skuespilleren skrev tirsdag 31. oktober på sin Facebook-side, om en hendelse med Kevin Spacey i London. To dager etter at Rapp delte sin historie fortalte Cavazos at Spacey hadde gjort seksuelle tilnærminger mot ham og flere andre unge menn da han var direktør ved Londons teater Old Vic.

– Var vi menn under 30 år trodde Spacey det var fritt frem å ta på oss, sier Cavazos i et Facebook-innlegg.

Han hevder flere av hendelsene skjedde i teaterets bar, hvor Spacey blant annet skal ha presset seg inntil ham opp mot veggen.

  • Tony Montana:

Filmskaper Tony Montana har fortalt åpent at Spacey befølte ham i skrittet på en bar i Los Angeles i 2003, meldte NBC News.

– Jeg sto i baren for å bestille en drink da Kevin kom å la armen rundt meg. Han sa at jeg skulle bli med ham. Han tok meg i skrittet og grabbet hele «pakken min», ha Montana uttalt.

  • Kolleger i House of Cards:

Kevin Spacey har hatt hovedrollen i Netflix-suksessen House of Cards i fem sesonger. Torsdag gikk, ifølge CNN, flere tidligere kolleger av Spacey på settet, ut mot 58-åringen. Minst én tidligere kollega anklager Spacey for seksuelle overgrep, mens flere andre kolleger forteller at Spacey gjorde arbeidsmiljøet giftig.

Spacey skal ofte ha gått etter unge, mannlige ansatte. Han skal ha befølt og tatt på dem, samt kommet med upassende kommentarer. Etter anklagene fra ansatte på TV-settet gikk byrået Creative Arts Agency ut og sa de ikke lenger representerte Spacey.

  • Voldtektsforsøk:

Etter at Rapp sto frem og fortalte om sine opplevelser som ung, publisert New York Magazine en artikkel hvor en mann, som ønsker å være anonym, også fortalte om hendelser med Spacey.

Mannen er i dag i slutten av 40-årene. Han hevder at han var i et seksuelt forhold med Spacey da han var 14, som skal ha endt med et voldtektsforsøk. Spacey var 24 år på tidspunktet.

Mannen jobber i dag skuespiller.

Representanter for Spacey sier 58-åringen nekter for alle beskyldningene.

Trakassering av journalist:

Ifølge Buzzfeed skal en journalist på begynnelsen av 2000-tallet ha blitt antastet og utsatt for trakassering av Spacey.

Hendelsen skjedde da journalisten skulle intervjue Spacey under perioden han var kunstnerisk leder ved Old Vic-teateret i London. Journalisten ble invitert av Spacey til en klubb. Her skal Spacey, på en aggressiv måte, ha befølt journalisten gjentatte ganger. Da vedkommende fortalte at han var i et forhold med en kvinne brydde ikke Spacey seg nevneverdig.

– Han skrek, ildrød i ansiktet, utenfor baren. Han var illsint fordi jeg ikke ville k****e ham. Han sa faktisk at jeg ville det, men at jeg var feig. Det var taktikken hans. Det var helt utrolig, sier journalisten.

  • Overgrep i London – politietterforskning:

Fredag ble det kjent at en mann har anmeldt Kevin Spacey for seksuelle overgrep. Det angivelige overgrepet skal ha skjedd i London i 2008, og mannen skal på det tidspunktet har vært i 20-årene, meldte den britiske tabloidavisen The Sun.

På nesten samme tidspunkt besluttet ledelsen i Netflix å kutte all samarbeid med Spacey, inkludert den kommende sesong seks av House of Cards. Ifølge The Washington Post bestemte de seg også for å ikke ferdigstille filmen Gore, hvor Spacey hadde hovedrollen.

  • Harry Dreyfuss

Sønnen til skuespiller Richard Dreyfuss, Harry Dreyfuss, fortalte mandag om en hendelse hvor Spacey skal ha befølt ham. Hendelsen skjedde mens Richard Dreyfuss var i samme rom.

Harry, som var 18 år da det skjedde, har fortalt at det skjedde mens faren spilte under Spacey på Old Vic Theatre i London i 2008.