HAR PENGER: George Clooney (56) sier han ikke lenger trenger å spille i filmer for å ha nok på bankkontoen.
HAR PENGER: George Clooney (56) sier han ikke lenger trenger å spille i filmer for å ha nok på bankkontoen. Foto: Geoff Robins

Derfor vil Clooney (56) trolig ikke stå foran kamera igjen

Skuespiller og tobarnsfar George Clooney (56) har tjent milliarder på tequila.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den verdenskjente skuespilleren George Clooney har ingen umiddelbare planer om å stå foran kamera i store Hollywood-produksjoner igjen.

56-åringen, som nylig ble tvillingpappa, sier i et lengre intervju med britiske The Sunday Times at skuespillerkarrieren er nedprioritert.

– Jeg har vært skuespiller lenge og nå er jeg blitt 56. Jeg er ikke han som får jentene lenger. Og ja, det burde heller ikke være jeg som får det, sier Clooney.

Han sier det ikke lenger er mange roller som frister.

– Å være skuespiller pleide å være sånn jeg klarte å betale husleia. Men nå solgte jeg akkurat tequila-selskapet for en milliard dollar. Så jeg trenger ikke akkurat penger, sier Clooney.

Skuespilleren eide selskapet Casamigos sammen med partnerne Rande Gerber og Mike Melderman.

Lage filmer

De siste årene har 56-åringen, som er gift med den kjente menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney, sittet langt oftere andre siden av kamera, som produsent og regissør. Den siste filmen hans, Suburbicon, har fått gjennomgå i amerikanske medier.

– Jeg har penger. Så jeg kan kjempe for å lage de filmene jeg vil. De siste 15 årene har mye av det jeg har spilt i nærmest ikke blitt laget. Det var ingen som egentlig ville lage Good Night, Good Luck, Michael Clayton eller Up in the Air. Jeg kjempet for de filmene, sier han.

I det samme intervjuet forteller også 56-åringen om sitt politiske engasjement.

– Helt siden Trump ble valgt så har mange presset meg til å være mer delaktig i politikken, spesielt litt høyere opp i systemet. Men jeg har ingen politiske ambisjoner, sier han.

Det var i juni at Amal og George Clooney ble foreldrene til tvillingene Ella og Alexander.