TILBAKE I MANESJEN: David Moyes tar over kriserammede West Ham.
TILBAKE I MANESJEN: David Moyes tar over kriserammede West Ham. Foto: Scott Heppell

Sky: – Moyes tar over West Ham

David Moyes tar over som midlertidig manager for West Ham. Det hevder Sky Sports mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slaven Bilic fikk sparken mandag formiddag og allerede har London-klubben erstatteren klar. Tidligere Manchester United-manager David Moyes tar over klubben ut sesongen, hevder flere britiske medier.

Skotten har vært arbeidsledig etter at han skilte lag med Sunderland etter nedrykket fra Premier League i sommer.

Både Sky Sports og Mirror melder mandag kveld at Moyes er klar for West Ham og vil lede tirsdagens trening. I første omgang er det snakk om at Moyes skal lede klubben ut sesongen.

– Ikke tro på ham

Det tror ikke TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller er en veldig god idé.

– Da går de i mye av den samme retningen som de gjorde med Bilic. De får en manager som er begrenset taktisk, avhengig av innsats og at spillerne tror på det han tror på. Jeg skulle ønske de gikk for et mer spennende og interessant navn, uten at det er lett å få til i en fei. David Moyes har jeg ikke troen på, for å være ærlig.

David Moyes tar over et West Ham-lag på nedrykksplass i Premier League. Hans første kamp i sjefstolen vil bli den TV 2 Premium-sendte kampen mot Watford søndag 19. november. Skotten har nylig uttrykt et ønske om å lede klubben fra Øst-London.

– Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å lede en klubb igjen og hvis den rette muligheten kommer, vil jeg være interessert, sa Moyes til beIN Sports før sparkingen av Bilic var kjent.

Slaven Bilic var den fjerde Premier League-manageren til å få sparken denne sesongen. Før ham har Frank de Boer, Ronald Koeman og Craig Shakespeare blitt erstattet av sine klubber.

– I sommer investerte klubben betydelig i spillere Slaven mente ville hjelpe oss å komme tilbake der vi var i hans første sesong, noe vi mener vi har spillerne til. Verken prestasjonene eller resultatene de siste ukene har vært av den standarden vi ønsker, forklarte West Ham-styret i sin pressemelding om Bilic' avgang.