Manchester Evening News: – José Mourinhos agent bekrefter kontakt med PSG

José Mourinhos agent Jorge Mendes bekrefter overfor lokalavisen Manchester Evening News at Manchester United-manageren er kontaktet av PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen etter Manchester Uniteds 0-1-tap mot Chelsea på Stamford Bridge kommer lokalavisen Manchester Evening News med en nyhet fansen på Old Trafford garantert ikke kommer til å like.

Se høydepunkter fra Chelseas seier mot Manchester United øverst

José Mourinhos agent Jorgé Mendes bekrefter nemlig overfor Manchester Evening News – avisen som følger Manchester United tettest av samtlige – at portugiseren er kontaktet av representanter for den styrtrike franske Ligue 1-klubben PSG.

Den første kontakten mellom partene skal ha skjedd forrige måned, og skal ha kommet etter at Mourinho åpenlyst flørtet om å overta PSG i et TV-intervju med franske Telefoot.

BEKREFTER KONTAKT: Mourinhos agent Jorge Mendes bekrefter kontakt med PSG.
BEKREFTER KONTAKT: Mourinhos agent Jorge Mendes bekrefter kontakt med PSG. Foto: Jack Taylor

– Min sønn, som bor i London, reiste nylig og så en PSG-kamp i Paris fremfor å reise til Manchester. Hvorfor Paris? For de har noe helt spesielt der. Magien, kvaliteten, ungdommeligheten…. Det er fantastisk, sa Mourinho til Telefoot.

Krever svar fra United-ledelsen
Foreløpig er det ikke klart hvordan Mourinho skal ha reagert på henvendelsen fra PSG.

Men Manchester Evening News, som altså har snakket med managerens agent Jorgé Mendes, hevder at portugiseren ønsker seg forsikringer fra ledelsen på Old Trafford om å få flere midler til spillerkjøp for å fortsette i Manchester United også neste sesong.

Mourinhos kontrakt med Manchester United strekker seg ut sesongen 2019, og den meritterte manageren har en opsjon på å forlenge kontrakten ut sesongen 2020.

Fra Mourinho-leiren opplyses det imidlertid at manageren skal være misfornøyd med at Manchester United ikke er konkurransedyktige nok på overgangsmarkedet.

Ligaleder Manchester City brukte i sommer omlag 2,2 milliarder kroner på spillerkjøp, mens Manchester United investerte 1,5 milliarder i spillertroppen.

– Misfornøyd med Ed Woodward
Mourinho hentet som kjent Victor Lindelöf, Romelu Lukaku og Nemanja Matic under sommerens overgangsvindu. Mourinho skal imidlertid fremdeles være irritert over at klubbdirektør Ed Woodward ikke lyktes med å hente Inter-spissen Ivan Perisic til Old Trafford i sommer. Real Madrids Gareth Bale skal også ha stått på United-sjefens tunge ønskeliste.

Forrige sesong hentet Zlatan Ibrahimovic gratis fra PSG, mens de satte ny overgangsrekord da Paul Pogba ble hentet for 1,1 milliarder kroner totalt.

Beskjeden fra Mourinho til Woodward skal da ha vært at Ed Woodward måtte belage seg på å sette ny overgangsrekord også sommeren 2017 for å hente de stjernene manageren ønsket – noe som altså ikke skjedde.

Mourinho skal, ifølge Manchester Evening News, være overbevist om at Manchester United må være klar til å by like mye som PSG, City og de andre styrtrike klubbene i Europa, for å være i stand til å konkurrere om de største troféene. Om ikke det skjer, kan altså Mourinho komme til å forlate Old Trafford ett år før kontrakten går ut.

PSG, som i sommer hentet den 25 år gamle superbrasilianeren Neymar fra Barcelona og det 18 år gamle franske stjerneskuddet Kylan Mbappé fra Monaco for en samlet prislapp på nesten fire milliarder kroner, står altså klar med sjekkheftet og følger Mourinhos situasjon i Manchester United nøye.