FERDIG: Michael Emenalo har trukket seg som «teknisk direktør» i Chelsea etter ti år i klubben.
FERDIG: Michael Emenalo har trukket seg som «teknisk direktør» i Chelsea etter ti år i klubben. Foto: Olly Greenwood

Kontroverser i Chelsea: Merittert direktør trekker seg

Michael Emenalo, som av mange har fått skylden for sommerens skuffende overgangsvindu i Chelsea, har trukket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En frustrerende overgangssommer skal ha skapt splid innad i Chelsea-rekkene.

Nå melder Telegraph at Chelseas «tekniske direktør» Michael Emenalo trer til side.

Nigerianeren har vært i klubben i ti år og har de siste årene hatt ansvar for spillerrekruttering og ungdomsarbeid i Chelsea.

Telegraph skriver at det lenge har vært et anstrengt forhold mellom Emenalo, manager Antonio Conte og Chelseas direktør Marina Granovskaia.

Conte har flere ganger uttalt sin misnøye med sommerens overgangsvindu og derfor kan Emanalos oppsigelse tilsynelatende virke som en seier for den tidligere Juventus-treneren. Dette til tross for at Emenalo hele tiden har støttet Conte og var svært delaktig i å ansette italieneren.

Avisen skriver videre at oppsigelsen kommer som et stort sjokk på Chelseas eier Roman Abramovitsj, som har sett på Emenalo som en av sine viktigste støttespillere innad i Chelsea.

Har fått skylden for manglende signeringer

Emenalo har blitt erklært som hjernen bak en rekke strålende signeringer som Eden Hazard, Thibaut Courtois, Cesar Azpilicueta, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku under sin tid som «teknisk direktør» i Chelsea.

Denne sesongen har han imidlertid også fått store deler av skylden for sommerens skuffende overgangsvindu. Romelu Lukaku, Ross Barkley, Alex Oxlade-Chamberlain og Fernando Llorente var bare noen av overgangsmålene som glapp ut av garnet for Chelsea, og spesielt salget av Nemanja Matic til ligarival Manchester United har fått flere eksperter til å reagere. I helgen sa blant annet tidligere Manchester United-spiller, Phil Neville, dette til TV 2:

– Når du har Matic foran Kanté har du de to klart beste sentrale midtbanespillerne i Premier League. Jeg hadde lenket ham fast i døra på treningsfeltet og sagt at han ikke fikk dra noen steder. Hvorfor solgte de ham? Den som tok den avgjørelsen, må sparkes.