DØMT: Peter Frederiksen flyttet til Sør-Afrika i 2006. I 2015 ble han pågrepet og siktet for en rekke forhold. Mandag falt dommen mot ham i byen Bloemfontein. Bildet er tatt i 2015, etter at han ble pågrepet.
DØMT: Peter Frederiksen flyttet til Sør-Afrika i 2006. I 2015 ble han pågrepet og siktet for en rekke forhold. Mandag falt dommen mot ham i byen Bloemfontein. Bildet er tatt i 2015, etter at han ble pågrepet. Foto: Gianluigi Guercia/AFP

Gjorde makabert funn i fryseren til danske Peter (65) – nå er han dømt for voldtekt, pedofili og medvirkning til drap

Politiet fant 21 avskårne kjønnsdeler i fryseren til danske Peter Frederiksen (65).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danske Peter Frederiksen (65) er dømt for en rekke forhold i Sør-Afrika, melder blant annet Ekstra Bladet.

I september 2015 opplyste politiet i byen Bloemfontein at de hadde siktet dansken for seksuelle overgrep, etter å ha funnet 21 avskårne klitoris fra kvinnelige kjønnsorgan i hans fryser. Saken ble omtalt i flere internasjonale medier.

Mandag falt dommen mot ham. Frederiksen ble dømt for medvirkning til drap på sin kone, produksjon og distribusjon av barneporno, ulovlig våpenhandel, voldekt og pedofili.

65-åringen har gjennom hele rettssaken nektet straffskyld for alle tiltalepunktene.

– Gjemte kjønnsdeler i fryseren

Det var Frederiksens 28 år gamle kone som meldte han til politiet i 2015, og førte til at politiet fant kjønnsdelene i fryseren hjemme hos ekteparet. De skal ha stammet fra omskjæring som politiet mener han utførte på flere kvinner - hjemme hos paret.

– Peter Frederiksen er ikke en mann av høy moral. Han har vært gift i flere omganger. Han har hatt mange kvinnelige bekjentskaper og omskåret kvinner, hvorpå han har gjemt kjønnsdelene i fryseren sin, sa dommeren ifølge Ekstra Bladet.

Kjønnsdelene var pakket i plastposer og markert med dato og navn. Blant navnene var Frederiksens egen kone, som senere forklarte at dansken hadde bedøvet henne og skåret av hennes kjønnslepper og klitoris. Hjemme hos Frederiksen fant politiet også bedøvelsesmiddel og kirurgisk utstyr.

Kona drept

Kona, Matshidiso Anna Modise, skulle være et viktig vitne i rettssaken. Men 20. oktober, rundt én måned etter at Frederiksen ble pågrepet, ble hun skutt og drept.

Den sørafrikanske retten mener at dansken var direkte medvirkende i drapet på sin kone.

Aktoratet forklarte at Frederiksen avtalte drapet med en medfange i fengselet, etter at han selv ble pågrepet i september 2015. Medfangen har forklart at dansken betalte ham 15.000 danske kroner for drapet på kona.

Overgrep

Den 65 år gamle dansken ble også dømt for gjentatte overgrep mot en mindreårig jente, samt voldtekter av flere kvinner.

De avskårne kjønnsdelene som ble funnet i Frederiksens fryser, var til å begynne med forhold som var en del av den svært lange tiltalen mot dansken.

Men ettersom det ikke fremgår av sørafrikansk lovgivning hvordan en slik handling skal straffes, ble dette fjernet fra tiltalen, skriver danske TV 2.

Flyttet til Sør-Afrika

I 2006 ble reiste Frederiksen til Sør-Afrika, etter å ha blitt dømt for ulovlig våpenhandel i Danmark. I den sørafrikanske byen Bloemfontein åpnet han en våpenbutikk.

I danske medier får dommen mot Frederiksen stor oppmerksomhet mandag. Til Ekstra Bladet uttaler dansken at han synes det har tatt for lang tid før saken kom opp for retten.

– Det har vært et alt for langt forløp, sa han i retten mandag.

Det er ventet at 65-åringen vil anke dommen. Straffeutmålingen er enda ikke kjent.