KOLLAPSET: Clovis «CJ» Hancock (t.v.) kollapset under kampen mot Charlie Ontiveros.
KOLLAPSET: Clovis «CJ» Hancock (t.v.) kollapset under kampen mot Charlie Ontiveros. Foto: Skjermbilde Facebook

MMA-utøver måtte gjenopplives to ganger etter han kollapset under kamp

Clovis «CJ» Hancock måtte gjenopplives to ganger, men er nå på bedringens vei. – Jeg døde i buret, skriver han på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MMA-utøveren Clovis «CJ» Hancock kollapset under en kamp i turneringen Legacy Fighting Alliance i Texas fredag, og måtte bli gjenopplivet av det medisinske teamet som var til stede.

Det melder The Guardian.

Ifølge Hancock, måtte legene gjenopplive ham to ganger etter han kollapset. Da han kom til sykehuset senere, ble han diagnostisert med nyresvikt.

– I dag døde jeg i buret. Hjertet mitt stoppet og jeg hadde nyresvikt. De utførte hjerte- og lungeredning på meg, og i tillegg måtte de bruke hjertestarteren for å bringe meg tilbake, skriver Hancock på Facebook, ifølge Guardian.

Hancock skriver videre at han måtte gå kraftig ned i vekt for å være kvalifisert til kampen, noe han tror kan ha vært grunnen til kollapsen. 32-åringen skal også ha vært voldsomt dehydrert, noe legene mente var en medvirkende årsak.

– Legene sier jeg ikke bør slåss igjen. Jeg er knust. Jeg får vel bli trener fra nå av, skriver MMA-utøveren.

Legacy Fighting Alliance-direktør Ed Soares sier i en uttalelse at Hancock kollapset etter han fikk et spark fra motstanderen Charlie Ontiveros.

– Noen sekunder etter sparket kollapset han. Vår «cutman» oppfattet alvoret med en gang, og tilkalte det medisinske teamet. De klarte å gjenopplive og stabilisere «CJ», og tok ham til sykehuset. Der ble han diagnostisert med nyresvikt, sa Soares.

I et annet Facebook-innlegg bekrefter Hancock at han er på bedringens vei.

– Jeg føler meg mye bedre, og har akkurat kommet hjem fra sykehuset, skriver han.