FANTASY: «Ringenes Herre» blir mest sannsynlig tv-serie.
FANTASY: «Ringenes Herre» blir mest sannsynlig tv-serie. Foto: New Line Productions © 2002

«Ringenes Herre» kan bli tv-serie

I forhandlinger om å lage «Ringenes Herre»-serie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettighetshaverne til J. R. R. Tolkien, Warner Bros. Television og Amazon Studios er i samtaler om å gjøre den de berømte bøkene og filmene til en tv-serie, melder Variety.

Grunnleggeren av Amazon, Jeff Bezos, skal visstnok være personlig involvert i forhandlingene, sier en kilde til filmnettstedet. Bezos er kjent for å være en stor fan av fantasy og science fiction.

Forhandlingene er på et svært tidlig stadie, og ingen beslutninger skal være tatt.

«Ringenes Herre»-universet ble skapt av den britiske forfatteren John Ronald Reuel Tolkien (J. R. R. Tolkien), og ble for første gang utgitt i 1954.

I 2001 kom den første filmen ut, «Ringenes Herre: Ringens brorskap», regissert av Peter Jackson. Produksjonsselskapet Miramax, eid av de mye omtalte brødrene Bob og Harvey Weinstein, skulle opprinnelig produsere to filmer. Men da Miramax av økonomiske årsaker kun kunne produsere én film, byttet Jackson over til New Line Cinema.

I løpet av 16 måneder ble de tre filmene tatt opp parallelt på New Zealand. Trær og planter ble plantet et år i forveien, forsvaret var kalt inn for å spille i krigsscenene, 500 millioner dollar – inkludert markedsføringsbudsjett – lå på bordet foran regissør Peter Jackson. Han satset høyt, og høstet 30 Oscar-statuetter og verdensomspennende suksess med trilogien.