Bilic fikk sparken

Etter en rekke svake resultater var det nok for West Ham-styret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham skriver på sine nettsider at de har skilt lag med manager Slaven Bilic.

– Vi ønsker å takke Slaven for den jobben han har gjort, men føler en forandring er nødvendig for at klubben skal utvikle seg videre, skriver West Ham.

Lørdag innrømmet Bilic overfor TV 2 at han merket presset. Se intervjuet i vinduet øverst!

– I sommer investerte klubben betydelig i spillere Slaven mente ville hjelpe oss å komme tilbake der vi var i hans første sesong, noe vi mener vi har spillerne til. Verken prestasjonene eller resultatene de siste ukene har vært av den standarden vi ønsker, forklarer West Ham-styret.

Han er den fjerde Premier League-manageren til å få sparken denne sesongen. Før ham har Frank de Boer, Ronald Koeman og Craig Shakespeare blitt erstattet av sine klubber.

Ikke overrasket

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller er ikke overrasket over avgjørelsen.

– Jeg synes bare det er rart at det ikke skjedde før. Det er merkelig at klubbledelsen på død og liv skal vente på en krise før de reagerer. Det sier bare litt om hvor liten greie de har på trenerhåndverket og hva som har gått feil, mener Stamsø Møller.

– De trenger helt åpenbart noe nytt – en manager som utvikler dem og spiller bedre fotball. Bilic er avhengig av 100 prosent engasjement og dedikasjon fra spillerne, og det har vi ikke sett på ett års tid nå, påpeker fotballeksperten.

– Her er det et spillerproblem, et managerproblem og et klubbledelsesproblem. Jeg tror ikke alt løses av at ett av disse forsvinner.

Moyes kan bli erstatter

En rekke britiske medier – deriblant The Guardian – tror David Moyes blir Bilics arvtager, og at den skotske manageren i første omgang blir sittende ut sesongen.

Det tror ikke Stamsø Møller er en veldig god idé.

– Da går de i mye av den samme retningen som de gjorde med Bilic. De får en manager som er begrenset taktisk, avhengig av innsats og at spillerne tror på det han tror på. Jeg skulle ønske de gikk for et mer spennende og interessant navn, uten at det er lett å få til i en fei. David Moyes har jeg ikke troen på, for å være ærlig.

Innrømmet at han merket presset

Stortapet for Liverpool og Evertons seier mot Watford gjør at Bilic forlater West Ham-skuten på nedrykksplass.

– Presset er stort. Alle kampene kan lette på det, eller gjøre det større. De siste resultatene har vært dårlige. Presset er enormt. Klubben er alltid det viktigste. Den står høyere enn alle enkeltpersonene, inkludert meg selv, sa Bilic til TV 2 etter 1-4-tapet for Liverpool lørdag.

Denne sesongen har han bare klart å lede laget til seier i to av elleve ligakamper, men slo Tottenham ut med en imponerende snuoperasjon borte i ligacupen.

Bilics første sesong som West Ham-manager – 2015/16-sesongen – var imponerende. Da endte han på 7. plass, bare fire poeng bak begge Manchester-klubbene. Sesongen etter endte West Ham på 11. plass, hvor de slet med å tilpasse seg omgivelsene på London Stadium.