LANG TUR HJEM: Aalesund slo Rosenborg på Color Line Stadion søndag kveld. En av supporterne fikk en ekstra lang tur hjem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LANG TUR HJEM: Aalesund slo Rosenborg på Color Line Stadion søndag kveld. En av supporterne fikk en ekstra lang tur hjem. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

RBK-supporter sovnet på do og våknet opp i en låst flybuss

Kameratene ble bekymret da mannen ikke kom seg på flyet hjem søndag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag spilte Rosenborg i Ålesund. Det endte med tap for Trondheimsklubben, som var blitt kåret til seriemestere dagen før.

For enkelte supporterne ble det en lang og fuktig ferd tilbake til trønderhovedstaden. En uheldig fan skulle bare på do mens han satt på buss fra Color Line stadion til flyplassen Vigra etter kampen. Bussen forlot stadion kl 22.15, men på grunn av veiarbeid var den ikke fremme på flyplassen før 23.

Sovnet i setet

Da hadde mannen vært inne på doen en god stund. Han kom ut fra avlukket, og satte seg ned i setet. Der sovnet han. Han la ikke merke til at alle de andre passasjerene, inkludert kompisene hans, hadde forlatt bussen.

Og bussen - den kjørte tilbake til Ålesund og ble parkert i bussgarasjen. Sjåføren la ikke merke til trønderen som lå og sov.

Samtidig begynte kameratene å lure på hvor vennen var blitt av. De ringte politiet kl 01 for å etterlyse ham.

– Vennene fortalte at vennen hadde vært noe beruset, men ikke mer enn at de mente at han burde være i stand til å ta vare på seg selv. Men de skjønte ikke hvor han hadde blitt av. Både Aalesund fotballklubb og hotellet mannen hadde bodd på natta før ble kontaktet, men uten hell, forteller operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Arild Reite, til TV 2.

Ringte selv

Klokken 03.10 ble mysteriet løst.

– Da tok mannen selv kontakt med politiet. Han fortalte at han hadde våknet inne i en låst flybuss og ikke kom seg ut, forteller operasjonslederen. Han vet ikke hvorfor ikke bussjåføren oppdaget mannen da han parkerte i garasjen.

Politiet kontaktet Nettbuss, og fikk vakthavende til å låse ut mannen av garasjen. Politiet kjørte han deretter til et hotell, hvor han tilbrakte resten av natten.

– Han gjør nok et nytt forsøk på å komme hjem i dag. Det går nok bedre denne gangen, sier operasjonslederen.