Mourinhos marerittstatistikk:

Manchester United har kun scoret ett mål (!) borte mot topplagene

Manchester United har scoret ett mål (!) på sju bortekamper mot de beste Premier League-lagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United tapte 0-1 mot Chelsea og ligger åtte poeng bak Manchester City etter elleve serierunder.

En scoring av Alvaro Morata ti minutter ut i 2. omgang forverret José Mourinhos statistikk på bortebane mot topp 6-lagene i Premier League.

For sjekk bare denne statistikken:

2016/17:
Liverpool-Manchester United 0-0
Chelsea-Manchester United 4-0
Manchester City-Manchester United 0-0
Arsenal-Manchester United 2-0
Tottenham-Manchester United 2-1

2017/18:
Liverpool-Manchester United 0-0
Chelsea-Manchester United 1-0

På sju bortekamper har Manchester United tatt tre poeng mot de antatt beste lagene. Målforskjellen på 1-9 understreker det dystre bildet.

TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker synes Manchester United så positive ut det første kvarteret på Stamford Bridge.

– De var tøffe i høyt press på bortebane, men etter hvert tok hjemmelaget over styringen av kampen, sier han.

Alsaker er ikke imponert over det Manchester United viste de siste 75 minuttene

– Det er ikke godt nok. Nå er det elleve kamper uten seier for Mourinho i den type kamper. Den eneste scoringen var Wayne Rooneys på White Hart Lane. Det er en forferdelig statistikk. Jeg synes det er noe forsiktig over Manchester United i toppkampene på bortebane. De hadde tjue avslutninger på mål i de tre første bortekampene mot svakere lag. Nå har de hatt seks avslutninger på mål i de tre siste, sier Alsaker.

Tottenham og Arsenal er verre
Av de andre topplagene er det Liverpool og Chelsea som har klart seg best på bortebane mot de beste. Liverpool har plukket ni poeng på sju kamper mot topp 6-lagene borte i 2016/17- samt 2017/18-sesongen. Åtte poeng på seks kamper er det blitt for Antonio Contes menn. Manchester City har plukket sju poeng på seks kamper. Både Arsenal og Tottenham har faktisk en enda verre statistikk enn Manchester United. Arsenal står med fattige to poeng på bortebane (på åtte kamper) mot de beste de to siste sesongene. Tottenham har også samlet to poeng (på seks kamper).

– Når man vet at Manchester United er verdens største klubb er det nedslående at det eneste middelet for å komme à jour er å slå lange baller mot Marouane Fellaini. Manchester United gikk knapt i angrep mot et Liverpool-lag som var veldig shaky bakover på det tidspunktet de møttes. Jeg er usikker på hvilket signal det sender spillerne. Etter min mening stoppet momentumet til Manchester United i den kampen. Nå scorer de ikke mål, og Lukaku er knapt borti ballen. Jeg savner et kollektivt angrepsspill, sier Alsaker.

Kommentatoren mener at Mourinho ikke kan skylle på mannskapet han rår over.

– Han får jo forsyne seg på overgangsmarkedet, så det blir for hult å skylde på spillerne. Dette er Mourinhos metode. Han vil ta poeng med minst mulig risiko. Det har gitt ham en haug med troféer, men når det ikke virker er det alvorlig. Jeg lurer for eksempel på hva som var Henrik Mkhitaryans instruks før kampen i går. Var det å være linken til Rashford og Lukaku, eller var det å være en tredje midtbanespiller for å stoppe Kanté? Jeg tror kanskje fokus var på det siste. Det samme gjelder Antonio Valencia og Ashley Young. Hvis en spiller som Anthony Martial får beskjed om å spille back gjør det noe med ham, sier Alsaker, som også mener spillerne Mourinho plukker ut har endret seg fra sesonginnledningen.

– Tidligere i sesongen spilte Mourinho med Daley Blind og Juan Mata. De har gode føtter og ble nok brukt bevisst for å score flere mål. De er ikke der når det er alvor. Da er det ikke plass til dem. Det forklarer litt. Mange Manchester United-fans har gledet seg til å se Martial, Rashford og Lukaku spille sammen, men de utrettet ingenting. Det ble de tre og Fellaini foran, mens resten av laget hang igjen bak. Hvor er spilleren som skal binde det sammen, spør Alsaker.

Formsvikten i oktober og begynnelsen av november gjør at avstanden til Manchester City er åtte poeng.

– Det er mye, men det er ikke kjørt ennå. Store managere lever og dør med sine idéer. Noen justerer underveis, selv om alle managere på dette nivået er svært tro mot sin egen filosofi. Mourinhos drømmescenario i går var å vinne 1-0. Han skulle vente på en feil, få en scoring. Når han da taper 0-1 er ikke den strategien verdt noe lenger. Da vil alle henge seg opp i at det var feigt, forsiktig og at underholdningsaspektet mangler.