SPESIELT BYTTE: Etter to minutter på isen som Colorado Avalanche-spiller i kampen mot New York Islanders ble Matt Duchene byttet bort til et nytt lag. Bildet tatt i kampen mot New York Islanders.
SPESIELT BYTTE: Etter to minutter på isen som Colorado Avalanche-spiller i kampen mot New York Islanders ble Matt Duchene byttet bort til et nytt lag. Bildet tatt i kampen mot New York Islanders. Foto: David Zalubowski

NHL-spiller byttet klubb underveis (!) i kampen

Etter to minutter på isen ble Matt Duchene tatt av. Grunnen? Han var ikke lenger en del av laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matt Duchene (26) tok på seg utstyret og spilte ett minutt og 59 sekunder som Colorado Avalanche-spiller i kampen mot New York Islanders på søndag. Da han ble tatt av isen to minutter ut i andre periode hadde han skiftet lag.

Ikke ut av det blå

At Matt Duchene skulle bli byttet bort var ingen stor overraskelse. Egentlig har det bare vært et spørsmål om tid. Selv om de amerikanske idrettene har mange spesielle og uvante regler for de av oss som er vant til europeiske idretter, så er det uvant kost også i USA å bytte lag underveis i en kamp.

– Jeg så at de snakket på benken. Det var veldig rart, men det var nesten så jeg halvveis forventet at det skulle skje på den merkeligst mulige måten, sier Duchene til NHL sin hjemmeside etter å ha byttet lag.

Etter å ha vært ryktet bort siden forrige sommer sier Duchene at han var lettet over å ha blitt byttet til Ottawa Senators.

– Dette er en business, og jeg kommer til å ha en god historie å fortelle en dag, sier Senators-spilleren.

Debuterer mot gamlelaget

Duchenes to første kamper for sitt nye lag skal være mot laget han akkurat forlot. Ottawa Senators skal spille to kamper mot Colorado Avalanche i Stockholm til helgen.

– Det er veldig rart. Det å bli byttet underveis i en kamp og spille mine to første kamper mot gamle laget kommer til å bli veldig rart, men det er noe jeg halvveis forventet. Jeg har ikke annet enn gode ting å si om tiden min her og lagkameratene mine. Det har vært vanvittig moro.

Ønsket byttet lenge

Avalanche-sjef Joe Sakic sier at Duchene ønsket seg en ny start. Han forteller at Duchene spurte om å bli byttet rundt juletider i fjor.

– Jeg har hatt mange samtaler med ham, og jeg har bare fortalt ham at han må være tålmodig. Vi bare måtte ha tålmodighet til vi fikk en riktig avtale.

Duchene takker for tiden i Colorado og gleder seg til å spille for sin nye klubb.

– Jeg er ekstremt takknemlig for årene min i Colorado. Det var favorittlaget mitt da jeg var ung. Det har vært en ære og et privilegium å spille er. Det er bittersøtt, men jeg er veldig spent for en ny mulighet i Ottawa. De har et lag som kan vinne Stanley Cup-troféet.

Duchene ble byttet fra Colorado Avalanche til Ottawa Senators som en del av en byttehandel som også involverer Nashville Predators.