Edwin Gyasi jubler for sin 2-1-scoring mot Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Edwin Gyasi jubler for sin 2-1-scoring mot Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Snudde kampen og tok livsviktig seier:

Aalesund på kvalikplass – vant for første gang siden juni

Aalesund snudde kampen mot de ferske seriemesterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Rosenborg 2-1

25. juni var forrige gang Aalesund vant en Eliteserie-kamp. Etter fjorten seiersløse kamper snudde det endelig for sunnmøringene.

Rosenborg trengte et tvilsomt Bendtner-straffe for å komme i gang på Color Line Stadion, men så våknet desperate Aalesund for fullt.

Først fikset Mos utligning etter 68 minutter, og kun syv minutter senere ordnet Edwin Gyasi 2-1.

Nederlenderen har ved flere anledninger blitt straffet av klubben grunnet disiplinære problemer, men søndag lot teknikeren beina tale for seg.

–Vi trengte tre poeng. Vi fortjente det. Tre poeng mot et stort lag som Rosenborg er fint. Det gir oss en "boost", sier matchvinneren til Eurosport.

Seieren betyr at Aalesund snek seg forbi Sogndal på kvalikplassen. Aalesund har nå 29 poeng, mens Sogndal har 28.

– Dette gir selvtillit. Nå håper jeg vi kan fortsette, sier Gyasi.

AaFK-trener Trond Fredriksen var full av følelser etter kampslutt.

– Maken til de fire siste månedene har jeg aldri vært med på. Det gir en fantastisk deilig følelse å slå Rosenborg i dag. De siste tre minuttene var en lidelse, det kjentes ut som magen skulle komme opp, sier Fredriksen til TV 2.

– Jeg er stolt over det guttene leverte i dag. Vi klarte å bikke en jevn fotballkamp vår vei. Det lå en fantastisk lagmoral i bunn. Nå har vi det i egne hender, sier Aalesund-treneren.

Kåre Ingebrigtsen var langt fra fornøyd med sine gutter etter tapet.

– Vi møter ikke opp til kampen. Vi så energiløse og tamme ut hele veien. De ville mer enn oss, sier Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

– Det var direkte pinlig. Vi så ut som et Obos-lag, var den knallharde dommen fra Pål André Helland etter kampslutt.

Slik var kampen
Det var to lag i helt forskjellige situasjoner som møttes til dyst på Color Line Stadion i Aalesund.

De ferske seriemesterne møtte et Aalesund-lag i desperat poengnød etter hele 14 kamper på rad uten en eneste seier.

Det var vertene som kom til kampens første store sjanse. Athanasios Papazoglou kom seg fri i boksen og fikk heade upresset fra kort hold, men forsøket gikk like over mål.

Rosenborg skapte svært lite i løpet av den første omgangen, men trønderne hadde noen småfarlige skuddforsøk fra distanse.

Bendtner med mål nummer 18
Andreomgang startet bedre for trønderne. Nicklas Bendtner gikk over ende etter en duell med Adam Örn Arnarson, og dommer Svein Odvar Moen dømte straffe, til store protester fra hele AaFK-laget.

– Jeg synes det er strengt, sa Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

Fra straffemerket satte Bendtner trygt inn sitt 18. ligamål for sesongen.

Aalesund med to kjappe
Men Aalesund kom tilbake. Papazoglou gikk til linjen, før han trillet ballen perfekt inn til Mos. Angriperen trykket inn utligningen fra kort hold.

Kun minuttet senere var Edwin Gyasi på farten. Vingen driblet seg forbi Rasmussen, men det påfølgende skuddet gikk utenfor stolpen.

Men det var mer i vente fra nederlenderen. Etter 74 minutter fikset han det livsviktige 2-1-målet for vertene. Lynvingen driblet seg rundt Birger Meling og sendte i vei et skudd mot mål. Skuddet gikk via Jørgen Skjelvik og i mål.

Gyasi har ved flere anledninger vært utestengt fra trening denne sesongen grunnet disiplinære problemer. Nå kan hans bidrag bli helt avgjørende i sesonginnspurten.

Aalesunds to siste kamper er mot Sarpsborg 08 (b) og Strømsgodset (h). Sogndal møter Stabæk (b) og Vålerenga (h) i sine to siste.