Den lille kirken i Sutherland Springs har plass til ca 50 personer.
Den lille kirken i Sutherland Springs har plass til ca 50 personer. Foto: Reuters

26 drept og mange såret i kirkeskyting i Texas

26 personer er drept i en kirke i Sutherland Springs i Texas. En av de drepte er pastorens datter (14).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere amerikanske TV-kanaler, blant dem NBC, melder at et større antall mennesker er drept i kirke-skytingen som fant sted søndag formiddag.

Guvernøren bekrefter sent søndag at 26 personer er drept. Ifølge politiet er gjerningsmannen en lokal hvit mann i midten av 20-årene.

– Vi hørte flere skudd og alle løp inn i butikken, forteller en kvinne som jobber på en bensinstasjon rett ved First Baptist Church til ABC.

– Det varte i 15 sekunder, sier kvinnen.

Pastorens datter (14) blant de drepte

I tillegg til 26 døde, er mange skadet. Minst ni personer er innlagt på sykehus. Blant dem er fire barn. En seks år gammel gutt skal være skutt fire ganger, melder CBS News. En to år gammel jente skal også være skadet.

Politiet opplyser at drapsofrene er mellom fem, og 72 år gamle.

Ett av ofrene er ifølge ABC datteren til kirkens pastor Frank Pomeroy, Annabelle Pomeroy (14). Pastoren var ikke i kirken denne søndagen, men har bekreftet at datteren ble drept til en av TV-kanalens reportere på telefon.

– Annabelle var et veldig vakkert og spesielt barn, sier pastoren.

Pomeroy kjørte tilbake til det hardt prøvede lokalsamfunnet da han snakket med ABC på telefon.

– Alle de drepte var nære venner, sier han til kanalen.

Ifølge CBS News er en gravid kvinne også blant de drepte.

Sivilist stanset drapsmannen

Politiet forteller at gjerningsmannen var kledd i svart. Han hadde skuddsikker vest og kamputstyr på seg.

I SORG: Carrie Matula omfavner en annen kvinne etter skytingen i kirken som ligger på andre siden av gaten for bensinstasjonen hun jobber på i Sutherland Springs.
I SORG: Carrie Matula omfavner en annen kvinne etter skytingen i kirken som ligger på andre siden av gaten for bensinstasjonen hun jobber på i Sutherland Springs. Foto: Nick Wagner/AP.

Han gikk ut av bilen og opp mot kirken hvor han begynte å skyte. Han beveget seg til høyre side av kirken og fortsatte å skyte. Så gikk han inn i kirken hvor han skjøt enda mer.

På vei ut av kirken ble stanset av en sivil person som tok tak i riflen hans. Gjerningsmannen slapp taket, og flyktet fra åstedet.

Den sivile personen fulgte etter gjerningsmannen en stund. Politiet som kom til stedet fant gjerningsmannen død i bilen sin. De vet ikke på nåværende tidspunkt om han har skutt seg selv, eller om det var den sivile personen som hadde skutt og drept ham.

Det var flere våpen i bilen til gjerningsmannen.

Lite samfunn

Sutherland Springs er en liten by øst for San Antonio. Den har bare 400 innbyggere og kirken har angivelig plass til rundt 50 personer.

Kirken laster alle sine gudstjenester opp på Youtube. Videoen fra forrige gudstjeneste viser voksne og barn i en intim liten kirke. Messene starter klokken 11.00, det vil si 30 minutter før angrepet.

Et ødelagt veiskilt vitner om biljakten etter gjerningsmannen forsøkte å flykte fra åstedet. Liz Summers/via REUTERS
Et ødelagt veiskilt vitner om biljakten etter gjerningsmannen forsøkte å flykte fra åstedet. Liz Summers/via REUTERS Foto: Social Media

– Alle i Texas tenker på og ber for menneskene i Sutherland Springs etter de tragiske meldingene som kommer fra First Baptist Church, sier statsadvokat i Texas Ken Paxton.

Rømte fra stedet

CNN skriver at gjerningsmannen ble drept etter en kortere politijakt inn i nabofylket Guadalope County. Det er uklart om skytteren ble drept av politiet eller tok sitt eget liv.

Ifølge Wilson County News bekrefter sheriff Joe Tackitt at flere er skutt og flere er drept.

Ifølge ABC-kanalen KSAT12 gikk gjerningspersonen inn i First Baptist Church og begynte å skyte rundt klokken 11.30 lokal tid.

Søndag ettermiddag lokal tid har slektninger og venner av de som var til stede på gudstjenesten samlet seg i et samfunnshus i nærheten.

Der venter de på beskjed om hva som har skjedd med sine kjære, skriver journalist Max Massey i lokaltv-stsjonen Ksatnews på Twitter.

MANGE DØDE: Politibetjenter ved siden av et menneske som er dekket til med gul plast.
MANGE DØDE: Politibetjenter ved siden av et menneske som er dekket til med gul plast. Foto: Nick Wagner/AP.