Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da 23 år gamle Timothy Coggins ble funnet død og skjult ved siden av en motovei ved Griffin, Georgia i 1983, oppsto det mange rykter om at drapet var knyttet til rasisme.

– Det ble alltid snakket om det. Alltid mistenkt, men ingen ble noen sinne arrestert i saken, sier Timothys niese, Heather Coggins, til nyhetsbyrået AP.

Skremt til taushet

Det gikk 34 år før familien fikk svar. I juli fikk politiet flere opplysninger, og etterlyste flere vitner. Mistankene viste seg å være velbegrunnet.

– Basert på bevisene fra 1983, og nye bevis og avhør i saken, er det ingen tvil om at drapet var rasistisk motivert. Hadde drapet skjedd i dag, hadde vi definert det som hatkriminalitet, sier Sheriff Darrell Dix til AP.

Han forteller at flere av de som står fram nå, fortalte at de var blitt truet til taushet i etterkant av drapet. Motivet skal ha vært at Timothy «sosialiserte med en hvit kvinne»

Fem lokale personer arrestert

Fem innbyggere ble arrestert i forbindelse med saken i oktober. Fire menn og en kvinne. Alle fem er hvite. To av de arresterte skal ha arbeidet i politivesenet da drapet skjedde.

To av mennene er nå siktet for drapet. Frankie Gebhardt (59) og Bill More (58). De er siktet for å ha slått, kuttet og stukket Timothy til han døde.

Fra venstre: Frankie Gebhardt, Bill Moore Sr., Sandra Bunn, Lamar Bunn og Gregory Huffman, alle er siktet i forbindelse med drapet på Timothy Coggins i 1983 (Spalding County Sheriff's Department via AP)
Fra venstre: Frankie Gebhardt, Bill Moore Sr., Sandra Bunn, Lamar Bunn og Gregory Huffman, alle er siktet i forbindelse med drapet på Timothy Coggins i 1983 (Spalding County Sheriff's Department via AP)

De tre andre mistenkte er Sandra Bunn (58), hennes sønn Lamar Bunn, og Gregory Huffman (47). De er siktet for å ha hindret etterforskningen.

Sandra Bunn har jobbet som fengselsoffiser hele livet. Huffman har også vært både fengselsoffiser og politimann i nabobyen Milner. Han er siktet for å ha avslørt identiteten til en informant som ga informasjonen som førte til at Genhardt ble tatt, skriver AP.

Heather Coggins var bare seks år da fetteren Timothy ble drept. Hun sier de alltid har mistenkt at det var et rasistisk motiv bak drapet.
Heather Coggins var bare seks år da fetteren Timothy ble drept. Hun sier de alltid har mistenkt at det var et rasistisk motiv bak drapet. Foto: Heather Coggins

Slått og kuttet til de ugjenkjennelige

Timothy Coggins liv endte på en brutal måte. De to jegerne som fant ham drept på et jorde, forklarte til lokale medier i 1983 at liket var så skamfert at de knapt kunne se ansiktet hans. Timothys egen mor klarte ikke gjenkjenne sønnen da hun ble bedt om å identifisere liket.

Moren sørget over sønnen og det uoppklarte drapet til hun døde i februar 2016.

– Hun ropte navnet hans på dødsleiet, forteller niesen, Heather Coggins.

Heather var bare seks år da fetteren ble drept, men sier at familien levde videre med sorg, savn, usikkerhet og frykt. Hun sier Timothy huskes som en glad og morsom person. Han jobbet som rørlegger og snekker i Griffin, og elsket dans og musikk.

Hun tror Timothy kjente de to drapssiktede mennene, men ingen andre i familien visste hvem de var.

– Dette er første gang vi hører navnene deres, og ser bilder av dem, sier hun til AP.

Statsadvokaten har ikke bestemt seg for om de skal be om dødsstraff, eller livstidsstraff for de to siktede.En avgjørelse er ventet i desember.