city stormer videre:

Ni på rad for City etter seier i storoppgjøret

Pep Guardiola og co. tok sin niende strake ligaseier med 3-1 mot Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City - Arsenal 3-1

Et kjapt veggspill med Fernandinho, og vips, så hadde Kevin De Bruyne skaffet seg tid og rom til å prikke inn 1-0-scoringen.

– Han har vært Premier Leagues beste spiller denne høsten, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om målscoreren.

Før kampen fikk Sergio Agüero sitt synlige bevis på at han nå er Manchester Citys mestscorende spiller gjennom tidene. Med sin straffescoring i andreomgang fikset han sitt 179. mål for de lyseblå.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Alexandre Lacazette ble noe overraskende vraket fra start, men markerte seg da han kom inn som innbytter. Etter kun ni minutter på banen reduserte han for gjestene. Men i det Arsenal så ut til å være på vei inn i kampen igjen, kom dommerteamet i fokus.

– Det har skjedd ganske mange ganger nå at Wenger bytter inn spillere som scorer. Det var bra satt opp av Ramsey, og en fin scoring, sier Stamsø Møller.

En offsideplassert David Silva ble spilt fri, og mens hele Arsenal-forsvaret ropte på offside, trillet spanjolen ballen videre til Gabriel Jesus som satte inn 3-1.

– Assistentdommeren følger dessverre ikke med. Det er svakt. Arsenal-spillerne stopper helt opp, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det er et nådestøt. Sesongen har vært glimrende, men akkurat i dag var de ikke så bra. Arsenal var med i kampen, men det ble veldig vanskelig etter den scoringen, sier Stamsø Møller.

– Igjen var det dommerne som avgjorde
Arsène Wenger var svært misfornøyd med dommerne etter kampslutt.

– Igjen var det dommerne som avgjorde det med en billig straffe og en offsidescoring. Men vi er vant til det når vi kommer her. Forrige gang fikk vi to offsidemål imot oss. Jeg føler at dommerne ikke jobber nok. Nivået faller for hver sesong. Det er uakseptabelt, sier Wenger.

TV 2-studio var for øvrig enige om at straffen var klokkeklar.

Seieren gjør at Pep Guardiolas mannskap leder ligaen med sine 31 poeng. Det er åtte poeng ned til Tottenham og Manchester United (som møter Chelsea søndag kveld).

– Det var vel fortjent. Vi spilte bedre. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen vår, sier Pep Guardiola, som også ble spurt om hans nåværende lag er i nærheten av hans tidligere Bayern München- og Barcelona-utgaver.

– Vi kan ikke legge skjul på at vi har vunnet alt de siste to månedene. Vi er veldig fornøyde. Men i Barcelona og Bayern München vant vi troféer. Det har vi ikke gjort her ennå. Først da kan vi sammenligne, sier Pep.

Arsenal blir stående på sjetteplass med 19 poeng. Det er hele tolv bak Manchester City.

– Arsenal kan med all sannsynlighet vinke farvel til tittelkampen. Manchester City ser så gode ut, sier Myhre.

Slik var kampen
Arsène Wenger overrasket mange ved å utelate Alexandre Lacazette fra startoppstillingen. På City-laget fikk Sergio Agüero tillit som midtspiss.

Allerede etter ett minutt fikk vertene muligheten etter en fartsfylt kontring. Raheem Sterling satte fart med ballen, før han slapp den videre til Kevin De Bruyne, som spilte til Agüero. Argentineren fikk skutt fra skrått hold, men forsøket gikk utenfor mål.

Etter ti minutter fikk City en ypperlig sjanse til å sette inn kampens første scoring. Agüero lurte seg fri fra Coquelin, før han spilte fri Leroy Sané. Tyskeren trillet ballen forbi Cech og inn mot mål, men Sterling klarte ikke å få den nødvendige tåen på ballen.

De Bruyne banket inn 1-0
Ti minutter senere var City igjen på offensiven. Kevin De Bruyne spilte en kjapp vegg med Fernandinho, før belgieren dro seg mellom to Arsenal-forsvarere og hamret ballen ned i det lengste hjørnet til 1-0.

– Han har vært Premier Leagues beste spiller denne høsten, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om målscoreren.

Midtveis i omgangen yppet Arsenal seg, men gjennombruddspasningen fra Alexis Sánchez mot Mesut Özil var akkurat litt for hard.

Etter 35 minutter var det fullstendig åpent i det vaklende Arsenal-forsvaret. Sterling og Sané kom to mot én, men Sterlings pasning til Sané var særdeles upresis. Dermed rant sjansen ut i sanden.

På overtid av omgangen fikk Aaron Ramsey en gyllen mulighet til å utligne. Waliseren fikk avsluttet fra åtte meter, men Ederson reddet.

– Det er en stor sjanse. Han kunne spilt Özil, men valgte å gå for skuddet, sa Stamsø Møller.

Rekord-Agüero scoret igjen
De lyseblå fikk en god start på andreomgangen. Etter få minutter ble Sterling lagt i bakken etter en løpsduell med Nacho Monreal.

– Straffen er det ingenting å si på, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Agüero fikk muligheten fra ellevemetersmerket, og via stolpen satte han inn sitt mål nummer 179 for klubben.

Alex Iwobi skapte unødvendig trøbbel for Ederson med et tilsynelatende ufarlig skudd, men brasilianeren glapp ballen. Ramsey stormet mot returen, men Ederson fikk frispark etter å ha blitt dyttet inn i mål.

Innbytterne markerte seg
Etter 56 minutter entret Lacazette banen for gjestene. Ut gikk Coquelin.

Minutter senere ble Agüero byttet ut, til stor applaus fra de celebre City-supporterne Noel Gallagher og Johnny Marr. Inn kom Gabriel Jesus.

Men det var Arsenals spissinnbytter som skulle markere seg først. Iwobi kombinerte med Ramsey, før waliseren slapp ballen på perfekt tidspunkt til Lacazette. Fra spiss vinkel satte innbytteren inn reduseringen.

– Der er han så trygg og god. Det er en meget god scoring av franskmannen, sa Wikestad.

Kun minutter senere fikk Gabriel Jesus også en heftig mulighet. Han klinket til fra kort hold, men Petr Cech leverte en redning fra øverste hylle.

– For en redning av veteranen, sa Wikestad.

Kontroversiell Jesus-scoring
Kampen åpnet seg opp etter Arsenals redusering, og det skjedde mye i begge ender av banen.

David Silva, som hadde en fot i offside, ble spilt fri, og hele Arsenal-forsvaret stoppet opp og ventet på flagget. Det kom aldri, og Silva trillet ballen inn til Gabriel Jesus som enkelt kunne sette inn 3-1 etter 74 minutter.

– Nå har Arsenal virkelig grunn til å føle seg snytt, sa Wikestad.

Og luften gikk virkelig ut av Arsenal-ballongen etter det tredje baklengsmålet. Dermed endte det 3-1 til vertene.

Slik stilte lagene

Man. City: Ederson; Walker, Stones, Otamendi, Delph; De Bruyne, Fernandinho, D. Silva; Sterling, Agüero, Sané.

Arsenal: Cech; Bellerín, Koscielny, Monreal, Coquelin, Kolasinac; Xhaka, Ramsey, Özil, Iwobi; Sánchez.