TOPPSCORER: Kristian Fardal Opseth ble suveren toppscorer i OBOS-ligaen.
TOPPSCORER: Kristian Fardal Opseth ble suveren toppscorer i OBOS-ligaen. Foto: NTB/Scanpix

Satte utrolig målrekord: – Det er jo helt vilt!

Kristian Fardal Opseth slo Daniel Nannskogs tolv år gamle rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt-spiss Kristian Fardal Opseth scoret sitt 28. mål for sesongen i 6-1-seieren mot Strømmen.

Mot Åsane forrige runde tangerte han Daniel Nannskogs rekord fra 2005 på 27 scoringer i samme sesong i 1. divisjon.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har latt seg imponere av kraftspissen.

– Det er jo helt vilt. Han har hatt en enestående sesong. Jeg så ham i et par kamper i vinter, og da ble jeg ikke veldig imponert. Nå har han vist hvilken målscorer han er. Han kommer ikke til å score 29 mål i Eliteserien, men det skal bli spennende å se om han kan vise seg fra en bedre side på det øverste nivået enn han har gjort tidligere, sier Mathisen.

Han skryter av Opseths allsidighet.

– Han kan score på alle måter, og både fra langt og kort hold. Når han først er het, er han virkelig het. Han passer veldig godt inn i måten Bodø/Glimt spiller på. Jeg har til gode å bli imponert over han på høyeste nivå, men han har tatt store steg som spiller i Bodø, mener fotballeksperten.

De siste kampene har Opseth vært småskadet, men toppscoreren tvang seg selv ut på banen for å slå Nannskogs rekord. Han spilte alle 30 kampene i ligaen.

– Etter opprykket ble sikret har målrekorden vært en motivasjon for meg, det må jeg innrømme. Det er rekorden som har drevet meg gjennom de siste kampene, selv om jeg har vært småskadet og har måtte spille med smerter, fortalte toppscoreren til NRK i forkant av dagens kamp.