UTE I TO UKER: Bare dager etter at han scoret to mål mot Real Madrid kommer nyheten om at Dele Alli har pådratt seg en strekkskade.
UTE I TO UKER: Bare dager etter at han scoret to mål mot Real Madrid kommer nyheten om at Dele Alli har pådratt seg en strekkskade. Foto: Andrew Yates

Ny skadesmell for Tottenham

Dele Alli (21) er trolig ute av spill i to uker som følger av en strekkskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Crystal Palace på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 12.30!

Tottenham hadde allerede Hugo Lloris og Toby Alderweireld ute med skader før søndagens kmap mot Crystal Palace, og skuten har fått nok et skudd for baugen med nyheten om at også Dele Alli er ute av spill.

Strekkskadet
21-åringen flyr skyhøyt om dagen etter strålende spill og to scoringer i midtuken mot Real Madrid, men er ikke med i startelleveren til kampen mot Palace.

Strekkskaden bekreftes av Tottenham og gjør at Alli mister søndagens kamp, samtidig som han må melde forfall til landslagssamlingen med England den kommende uken.

Tottenham opplyser også at andrekeeper Michel Vorm har pådratt seg en kneskade på trening. Det betyr at keeper Paulo Gazzaniga får sin Spurs-debut mellom stengene.

Dersom prognosene om to ukers skadeavbrekk stemmer for Alli, vil man likevel ikke kjenne på savnet av den begavede angriperen så altfor lenge. Alli er trolig tilbake i neste Premier League-runde når erkerival Arsenal venter på Emirates i Nord-London-derbyet 18. november, men det kan bli en kamp mot klokken.

Tottenham ligger på tredjeplass i Premier League og gikk på sesongens andre tap da Manchester United ble for sterke på Old Trafford forrige helg. Søndagens oppgjør på Wembley mot London-nabo Palace kan gi Spurs en mulighet til å knappe inn på rivalene, som møtes innbyrdes i henholdsvis Manchester City-Arsenal og Chelsea-Manchester United.

Dele Alli har scoret tre mål og står med én assist så langt denne Premier League-sesongen.

Eriksen hyller Alli
TV 2 skulle opprinnelig ha intervjuet Alli fredag ettermiddag, men Spurs-profilen måtte kansellere i siste sekund uten at noen av de fremmøtte journalistene fikk en grunn til fraværet. Nyheten om skaden søndag er trolig grunnen til det.

Men med Alli ute fikk man likevel servert en god erstatter. Christian Eriksen stilte opp og fortalte med glede om det strålende samarbeidet mellom ham, Alli og storscorer Harry Kane.

– Det har bare blitt til mellom tre spillere i samme klubb. Vi tenker fotball likt, men er samtidig forskjellige. Vi løper ulike steder og utfyller hverandre. Vi er tre spillere som elsker å spille fotball, og som vil være involverte i kampene, sier Eriksen til TV 2.

Den danske landslagsstjernen er forbauset over hvor fort Alli klarte å ta nivået fra MK Dons til Tottenham.

– Det kom ut av ingenting. Jeg husker ham i starten – han kom inn fra 3. divisjon, gjorde det meget bra på alle tester og var god med ballen. Han kunne nok ikke ha drømt engang at dette skulle skje, sier Eriksen.

– Klarer han å holde beina på jorden?

– Helt klart. Han har sine ting, men det er mer på banen. Det skjer sjeldnere nå. Han ergret seg over å ha karantene i Champions League, og har noen småting han må luke bort. Ellers er han en kanon fyr, har beina plantet på jorden og veldig god humor.