Søndag morgen like etter klokken 09 rykket alle nødetatene ut til en skyteepisode på Stortorvet i Oslo sentrum.

– Vi fikk inn mange meldinger om en mann som gikk rundt og skjøt umotivert rundt seg med et skarpt skytevåpen i Oslo sentrum. Han skal ikke ha siktet på noen, men avfyrte flere skudd, forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand til TV 2.

Politiet fikk raskt lokalisert mannen i 20-årene i parken utenfor domkirken, men det tok tid før politiet fikk kontroll på ham.

– Politiet har tatt kontroll på en mann som har gått rundt med et skarpladd våpen og avfyrt flere skudd, blant annet inn i et butikklokale, sier innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørunland, til TV 2.

– Ikke link til terror

Politiet var raskt på stedet med massive styrker og beredskapstroppen er også på plass. Pågripelsen var ifølge politiet ikke udramatisk. De måtte klippe i stykker flere hengelåser for å komme seg inn i bakgården til Oslo domkirke for å pågripe mannen.

Mannen ble dekket til i et hvitt laken for å skjules på åstedet, og deretter ble han påkledd en hvit plastdrakt for å sikre spor på klærne og kroppen hans.

– Mannen er en norsk statsborger i 20-årene. Han er forvirret, men erkjenner å ha skutt rundt seg. Det er ingen indikasjon på at dette har noen link til terror, sier Hekkelstrand.

Følger kulehullene

Det er ikke meldt om noen skadde, men politiet leter i området etter eventuelle sårede.

Se TV 2s rapport fra stedet:

Vitner skal ha gitt politiet opplysninger om at de har hørt skudd andre steder i Oslo sentrum og politiet jobber nå med å finne spor etter hvor skytingen har pågått. Det er flere synlige kulekull i blant annet en Cubus-butikk.

Mannen i 20-årene skal ha vært i Brugata, på Stortorvet, og i bakgården på Domkirken hvor han til slutt ble pågrepet.

Det er foreløpig ingen opplysninger om mannens motiv. Gjerningsmannen er fraktet til politihuset på Grønland og skal avhøres.

Politiet ber vitner ta kontakt på telefon 02800.

Massiv utrykning, politiaksjon og etterforskning etter at en mann skjøt rundt seg i Oslo sentrum. Foto: Alexander Klanderud / TV 2 / Scanpix