Sulland i superslag knuste serielederen

Vipers tok over tabelltoppen etter at de banket Storhamar anført av en målkåt Linn Jørum Sulland og en storspillende Katrine Lunde i mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Vipers 25-34

Se kampreferat øverst

Toppkampen mellom serieleder Storhamar og toer Vipers var spekket med VM-aktuelle spillere som ville vise seg frem før uttaket tirsdag.

Katrine Lunde la inn en god søknad til keeperplassen med storspill. Lagvenninnen Linn Jørum Sulland er nok ikke med i landslagsdiskusjonen, men det hindret henne ikke i å dunke inn ti mål i den knusende 34-25-seieren og bli toppscorer.

– Det var klasseforskjell. Vipers var best i alt. Alle ære til dem, sa TV 2s ekspertkommentator Bent Svele.

– Vi er bedre i det meste i dag. Vi får det til å kjøre og luker bort feil. Da er vi gode, sa Sulland til TV 2 etter kampen.

Vil til VM

Både Katrine Lunde og Heidi Løke strålte begge etter kampen.

Heidi Løke og Katrine Lunde vil til VM.
Heidi Løke og Katrine Lunde vil til VM.

– Jeg spiller gjerne på lag med Heidi igjen. Skal vi gjøre det? Snart? sa en spøkefull Lunde til Løke med hentydning til VM i desember.

– Hun er fantastisk bak der. Verdens beste keeper, uten tvil, sa Løk eom Lundes innsats.

– Du ble toppscorer i dag for Storhamar og fikk bestemannsprisen. Da er VM-formen inne?

– Jeg er på vei. Det er litt igjen, men det er noen uker til VM, sa Løke.

Sulland herjet

Storhamar scoret det første målet i kampen, men etter det tok Vipers fullstendig over og ledet 15-9 til pause mot serielederen.

Katrine Lunde storspilte i mål, mens Linn Jørum Sulland var dødelig effektiv med skuddarmen sin og scoret seks mål før pause.

– Sulland har slitt med skader de siste årene, men er bedre nå enn på lang, lang tid, konstaterte TV 2s kommentator Harald Bredeli etter Sullands sjette scoring.

– Vipers har vært langt bedre enn Storhamar. Det har vært oppvisning i godt forsvarsspill fra Vipers, og så har Lunde stått fantastisk. Det er ingen tvil om hvilket lag som har vært best, sa Bent Svele.

– Vi blir avslørt

En skuffet Storhamar-trener Arne Senstad sa i pausen at laget hans virket preget av omstendighetene.

– Vi finner hverandre ikke verken fremme eller bak. Vi blir litt avslørt, slo han fast.

Det bekreftet Vipers-trener Kenneth Gabrielsen. Han sa til TV 2 at de hadde sett på uttellingsprosenten til Storhamars skyttere på forhånd.

– Betina Riegelhuth ligger vel på under 40 prosent i denne kampen. Hun kan bare få fortsette å skyte. Skytterne deres har gått i sekken så langt, sa Gabrielsen.

Mer Sulland-show

Etter pause bare fortsatte Sulland-show. Før ti minutter var gått, hadde hun scoret ni mål på ni forsøk.

Storhamar klarte aldri å true Vipers – de lå på et tidspunkt hele ti mål bak – men linjespiller Heidi Løke viste gode takter før VM-uttaket. Hun scoret sju mål på ni forsøk og ble toppscorer for Storhamar.

Kampen endte med en soleklar 34-25-seier til Vipers, som nå leder serien på målforskjell over Storhamar.