Salah og Liverpool herjet med West Ham

– Du verden, for en spiller, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Mohamed Salah etter Liverpools storseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham - Liverpool 1-4

Liverpools offensive spillere var i fyr og flamme mot det synkende West Ham-skipet. I hovedrollen var Mohamed Salah med sine to scoringer.

Etter 20 minutter kontret Liverpool inn 1-0 etter at West Ham først hadde hatt hjørnespark. Sadio Mané, som var tilbake etter skade, slapp ballen perfekt til Mohamed Salah, og alene med Joe Hart kunne egypteren trille inn 1-0.

– Det er en klassekontring. Måten de gjør dette på er vakkert. Det er så presist og kontrollert, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken!

Kvarteret før slutt kombinerte den samme duoen igjen før Salah dunket inn 4-1-scoringen. Det var egypterens tolvte nettkjenning denne sesongen.

– Mané er så presis. Og medtaket og skuddet er fra øverste hylle, sier Myhre om scoringen.

I mellomtiden hadde Manuel Lanzini redusert til 1-2 for vertene, men like etter fikset Alex Oxlade-Chamberlain gjestenes tredje med sitt første ligamål for klubben.

– Salah har vært bedre enn jeg hadde trodd. Jeg trodde han ville gi de en ny dimensjon med ekstrem fart og gjennombruddshissighet, men at han skulle score såpass med mål, det hadde jeg ikke trodd, sier Myhre om Salah.

Seieren gjør at Liverpool er oppe i 19 poeng. Det holder til en foreløpig sjetteplass.

– For Liverpool så handler sesongen realistisk sett om topp fire. Da må man slå et svakt lag som West Ham, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Jürgen Klopp overrasket mange ved å legge om til en slags 4-4-2-formasjon før kampen.

– Det var en perfekt kamp. Ikke gjennom hele kampen, men det kan man aldri forvente. Vi spilte på en helt annen måte med en annen stil en tidligere med et nytt system. Det ble vanskelig for West Ham, sier Klopp til TV 2.

– Det er en vanskelig situasjon
For West Ham betyr tapet at klubben så vidt er over nedrykksstreken med sine ni poeng. Det er ett mer enn både Swansea og Everton.

Slaven Bilic var en slagen mann etter kampslutt. Nå henger jobben i en ennå tynnere tråd.

– Presset er stort. Alle kampene kan lette på det, eller gjøre det større. De siste resultatene har vært dårlige. Presset er enormt. Klubben er alltid det viktigste, den står høyere enn alle enkeltpersonene, inkludert meg selv, sier Bilic til TV 2.

– Jeg må snakke med styreformannen. Vi må diskutere dette tapet. Det er ikke det første, men andre på rad på hjemmebane. Det er en vanskelig situasjon for meg, men klubben kommer foran alt. Det er alt jeg kan si nå.

Petter Myhre tror Bilics tid i West Ham nærmer seg slutten.

– Nå kommer det et opphold på grunn av landskamper. Vi har sett tidligere at da skjer det ofte ting. Sånn sett er dette et tidspunkt hvor det er mulig å gjøre endringer. Det er ingenting som har skjedd i det siste - bortsett fra cupkampen mot Tottenham - som tilsier at han får fortsette, sier Myhre.

Slik var kampen
Sadio Mané var noe overraskende tilbake i Liverpools startoppstilling etter skaden han pådro seg i starten av oktober. Kaptein Jordan Henderson måtte stå over grunnet skade. I hans fravær tok Simon Mignolet over kapteinsbindet.

Allerede etter ett minutt fikk Liverpool en stor mulighet etter et hjørnespark. Ballen falt til Roberto Firmino som fikk avsluttet fra skrått hold, men Joe Hart reddet med foten.

Etter åtte minutter fikk vertene en svær sjanse. André Ayew ble spilt fri av spissmakker Javier «Chicharito» Hernández, men senegaleserens avslutning alene med Mignolet gikk i stolpen og ut.

To kjappe Liverpool-mål
Etter 20 minutter fikk West Ham hjørnespark - noe som ofte får Liverpool-fansen til å få hjertet i halsen - men det var i den andre enden av banen det skulle skje. Corneren ble enkelt klarert, og lynkjappe Sadio Mané, Alex Oxlade-Chamberlain og Mohamed Salah stormet mot West Ham-målet. Sekunder senere hadde Salah trillet inn 1-0.

– Det er en fantastisk kontring, men nesten grenseløst naivt av West Ham, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Mané slapp ballen videre på et perfekt tidspunkt slik at Salah enkelt kunne sette inn scoringen alene med Hart.

Kun minutter senere hadde Liverpool hjørnespark, og Mohamed Salah slo den lavt inn i feltet. Ballen gikk i beina til West Ham-kaptein Mark Noble, men han klarte ikke å klarere. Dermed måtte Joe Hart til verks for å hindre selvmålet, men returen havnet rett til Joel Matip, som trygt satte inn 2-0 fra kort hold.

– Det er en smart variant. Den kommer på første, og der kan alt skje. Matip scorer sitt enkleste mål noensinne, sa Hangeland.

Dermed kunne Liverpool gå til pause med 2-0-ledelse.

Målrik start på andreomgang
Allerede ved pause bestemte Slaven Bilic seg for å bytte inn Andy Carroll.

Og West Ham hevet seg. Etter 55 minutter dempet Manuel Lanzini et innlegg fra Ayew på følsomt vis, før argentineren lobbet inn reduseringen.

Men under ett minutt senere stilnet West Ham-fansens jubel. Oxlade-Chamberlain fikk to muligheter mot Joe Hart, og på sitt andre forsøk scoret engelskmannen sitt første ligamål for sin nye klubb.

– Det er et strålende forarbeid av Roberto Firmino, sa Petter Myhre om scoringen.

Like etter de to scoringene fikk Lanzini en god mulighet til å score sitt andre. Carroll vant duellen og spilte videre til målscoreren, men denne gang var ikke avslutningen presis nok.

– Han øser inn mål
Etter 68 minutter gjorde innbytter Marko Arnautovic et godt forarbeid før han slo inn til Chicharito, men meksikaneren klarte ikke å styre headingen på mål. Like etter fikk Roberto Firmino muligheten i motsatt ende, men brasilianerens skudd gikk til side for mål.

Kvarteret før slutt viste Salah seg frem nok en gang. Mané spilte en flott ball til Salah, som dempet ballen perfekt før han dunket inn 4-1-målet.

– Du verden, for en spiller! Han øser inn mål, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Det var egypterens tolvte mål denne sesongen.

– Det er glitrende teknisk utført av Salah, sa Hangeland.

Liverpool fikk flere store muligheter i sluttminuttene, men det ble ikke flere scoringer.

Seieren betyr at Liverpool ligger på sjetteplass med 19 poeng. Det er like mange poeng som Burnley, Arsenal og Chelsea, men de to sistnevnte skal begge i aksjon på søndag.

For West Ham ser det langt mørkere ut. London-klubben er så vidt over nedrykksstreken med sine ni poeng.

Slik stilte lagene
West Ham:
Hart; Koyaté, Reid, Ogbonna; Fernandes, Cresswell, Noble, Obiang, Lanzini; Ayew, Chicharito.

Liverpool: Mignolet; Gomez, Matip, Klavan, Moreno; Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain; Salah, Mané, Firmino.