– Motstanderne frykter oss mer enn før

Christian Eriksen fullroser både manageren og medspillerne sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Crystal Palace på TV 2 Sport Premium og Sumo kl. 13.00!

– Det er helt klart det beste Tottenham-laget jeg har spilt på, sier Christian Eriksen til TV 2.

Se hele TV 2s intervju med Christian Eriksen i vinduet øverst!

Den danske stjernespilleren ble hentet til Nord-London da Spurs solgte Gareth Bale. Han forklarer oppturen de siste sesongene med Mauricio Pochettinos ankomst.

Se Tottenham – Crystal Palace på TV 2 Sport Premium og Sumo 13.00!

– Det startet med trenerskiftet. Da fikk vi stabilitet, og vi har bygget videre fra sesong til sesong. Nå har vi hatt to kanonsesonger med tanke på hvor vi kom fra. Vi selvfølgelig allerede et godt stykke opp til City, men vi er med i toppen og har vært det flere år.

– Det er det lenge siden klubben har gjort, og vi har blitt stabile. Det fører også til at motstanderne er mer konsentrert og fokusert når de møter oss, fordi de frykter oss mer enn de gjorde før, mener Eriksen.

God på overgangsmarkedet

Dansken skryter av hva Pochettino har fått til på overgangsmarkedet.

– Han kom inn til rett tid. Han har lærevillige spillere som vil spille på den måten han spiller, og han skiftet ut de spillerne han ikke kunne bruke. Dem han har hentet har glidd raskt inn – for eksempel har Sánchez funnet seg til rette umiddelbart. Han har kjøpt riktige spillere, konstaterer midtbanestjernen.

Den siste tiden har det gode samholdet i Spurs-troppen blitt utpekt som en av nøkkelfaktorene til oppturen. Blant annet tok Pochettino samtlige spillere med på restaurant og la ut for dem i forkant av et tøft kampprogram.

– Det er veldig godt samhold her, og alle snakker bra med hverandre. Dersom vi er ute og spiser sammen, er det veldig sjeldent at noen ikke blir med. Det er en homogen og vennlig gruppe, men samtidig er det tøff konkurranse. På trening er vi seriøse. Etterpå er vi også seriøse, men da er det mer avslappet stemning, forteller Eriksen.

Trives med Kane og Alli

Eriksen mener den fryktinngytende trioen bestående av ham, Harry Kane og Dele Alli er noe som bare har oppstått av seg selv.

– Det har bare blitt til mellom tre spillere i samme klubb. Vi tenker fotball likt, men er samtidig forskjellige. Vi løper ulike steder og utfyller hverandre. Vi er tre spillere som elsker å spille fotball, og som vil være involverte i kampene.

Det skrudde Eriksen-innlegget mot Alli i boksen har blitt et varemerke i Spurs' angrepsspill. Spesielt etter de scoret to ganger på den måten mot Chelsea forrige vinter.

– Det oppstod i kampen mot Chelsea. Han er god til å time løp, men det er av og til jeg stikker og han løper. Vi har en god forståelse av hverandres spill uten egentlig å ha avtalt det, forklarer Eriksen.

Allis utvikling

Slik oppstod Eriksen-Alli-linken

Han er forbauset over hvor kjapt Alli tok overgangen til Premier League etter han kom fra MK Dons.

– Det kom ut av ingenting. Jeg husker ham i starten – han kom inn fra 3. divisjon, gjorde det meget bra på alle tester og var god med ballen. Han kunne nok ikke ha drømt engang at dette skulle skje.

– Klarer han å holde beina på jorden?

– Helt klart. Han har sine ting, men det er mer på banen. Det skjer sjeldnere nå. Han ergret seg over å ha karantene i Champions League, og har noen småting han må luke bort. Ellers er han en kanon fyr, har beina plantet på jorden og veldig god humor.

13.00 får Christian Eriksen, Harry Kane og Dele Alli en ny mulighet til å briljere når de møter Crystal Palace på Wembley. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!