Ærlig Solbakken i ny bok: – Forstår at jeg kan virke arrogant

Ståle Solbakken styrer FCK med full kontroll, men avslører at han er usikker og lite flink i sosiale lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakken (49) innrømmer at han i bunn og grunn er god til å jobbe med fotball, ikke så mye annet.

I boken "Løvehjerte", som kommer for salg førstkommende mandag, inviterer den norske treneren leserne med inn bak kulissene i FC København, samtidig som han forteller om de mislykkede utenlandsoppholdene, lukrative trenertilbud, besettelsen med å vinne fotballkamper og ikke minst om privatlivet.

I et utdrag av boken publisert i Ekstrabladet forteller Solbakken at han er skråsikker når det kommer til fotball og alt som har med det å gjøre, men:

– Til gjengjeld er jeg ikke skråsikker i mange av livets andre forhold. Jeg er en ok familiemann, jeg er en ok kamerat - mine venner kan stole på meg - og jeg er god i fotball. Og så er jeg dårlig til resten. Jeg er faktisk mange ting jeg er elendig til. Jeg er usikker på "smalltalk" og sosial omgang, spesielt i store selskaper. Jeg hater bryllup, julaften, høytider, forteller Solbakken.

– Jeg er gladere i hverdagen. Jeg er typen som liker lille julaften bedre enn julaften. Julaften er stress. Det er påtvunget sosialisering. Det er ikke meg. Jeg ser heller aldri frem til at konen min inviterer masse gjester hjem til oss. Når de først er kommet, synes jeg det er hyggelig. Men jeg gleder meg aldri på forhånd.

Som trener for Danmarks beste fotball-lag - i en årrekke - er Solbakken vant med at folk har meninger om ham.

– Jeg oppfatter det som at de som ikke liker meg, mener primært tre ting: Jeg er arrogant. Jeg er for dårlig til å snakke dansk. Og jeg representerer en plastikk-klubb. Og så er de kanskje en fjerde ting som handler om at jeg er sjef for et lag som vinner det meste, forteller 49-åringen.

– Jeg tror ikke noen i min nærmeste omgangskrets vil si at jeg er arrogant, men jeg forstår at det kanskje kan virke sånn i noen situasjoner. Det er kanskje fordi jeg aldri har hatt et behov for å tilfredsstille andre mennesker. Jeg har ikke noe behov for å være populær, og jeg bruker ikke et sekund på å forandre meg for at noen skal like meg bedre. Det har jeg aldri brukt tid og krefter på.

Boken "Løvehjerte" er ført til pennen av Peter Sloth. Hele Solbakkens honorar for boken går til Fritidspuljen i Dansk Flygtningehjælp - en organisasjon som jobber for å bedre livskvaliteten og integrering for flyktning-barn gjennom deltakelse i lokale fritids- og idrettslivet.