Pass på! Glatte veier har ført til flere ulykker

– Det er grunn til å være oppmerksom, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere av landets politidistrikter melder om ulykker på grunn av glatte veier lørdag morgen.

Klokken 07.04 opplyste Troms politidistrikt at en personbil og et vogntog hadde kjørt av veien i Skibotndalen i Storfjord kommune i Troms.

Nødetatene rykket ut til stedet, og det fortelles om svært glatt føre i området.

– Vi har anmodet Veitrafikksentralen om å strø, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold til TV 2 lørdag formiddag.

Etter ulykken ble vogntoget stående slik at det er til hinder for normal trafikk på stedet.

Bil traff lyktestolpe

Også i Telemark forteller politiet om problemer. Klokken 08.55 kunne de nemlig fortelle at en bil hadde kjørt ut av veien og truffet en lyktestolpe. Dette skjedde på E18 ved Gjerdemyra, ikke langt fra Kragerø.

– Vi fikk melding fra føreren av bilen. Det var en dame som sa det var svært glatt der. Hun hadde sommerdekk. Bilen hadde rotert rundt flere ganger, med hjulene på asfalten, før hun havnet i grøfta, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Lene Nordbø, til TV 2.

Kvinnen kom seg ut av bilen og ble fraktet til legevakt, men skal ikke være skadd.

– Det er veldig glatt på stedet. Det meldte også patruljen, fortsetter operasjonslederen.

– Må kjøre etter føret

Også i Oppland kan politiet fortelle at det har skjedd en ulykke hvor to personbiler var involvert. Operasjonssentralen fikk melding om ulykken, som skjedde ved Kolbulinna på Lena, klokken 09.13.

– Det er tre personer involvert. De er trolig uskadd, men én klager litt over smerter i brystet, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Per Solberg, til TV 2.

Også her fortelles det om glatte veier.

– Folk må alltid kjøre etter føret, nå som vi er i overgangsfasen mellom høst og vinter. Det er god grunn til å være oppmerksom, fortsetter han.

Operasjonsleder forteller at det også var glatt på stedet da en personbil med henger kjørte i grøften på E6 ved Nydalen natt til lørdag. Bak personbilen kom et vogntog, som måtte legge seg i grøften for å unngå å treffe personbilen. I 09-tiden lørdag morgen var veien på stedet fortsatt sperret.

Husk vinterdekk

Veitrafikksentralen region Øst opplyser at man lørdag er ute og strør flere steder.

– Vi har ikke fått veldig mye meldinger, men vi vet at det er tåke som har lagt seg på mindre veier, men de er ute og salter og strør, sier trafikkoperatør Gry Solli til TV 2.

Hun har flere råd dersom man skal ut i trafikken.

– Man bør ha vinterdekk på denne tiden. Det er det første. Så er det greit å se om det ser glatt ut, og kjøre etter forholdene. Man må være klar over at det kan være glatt på skyggepartier, sier hun.