Den amerikanske skuespilleren Paz de la Huerta under et fotoppdrag for filmen
Den amerikanske skuespilleren Paz de la Huerta under et fotoppdrag for filmen "Enter The Void" i 2009. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE Foto: Loic Venance

Politiet tror skuespilleren ble voldtatt av Weinstein

Politiet i New York hevder voldtektsanklagene mot Hervey Weinstein fra 2010 er troverdige, og sier de jobber med å skaffe fellende bevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York-politiets etterforskere mener voltektsanklagene fra 2010 mot filmmogul Harvey Weinstein er troverdige, og opplyser at de jobber med å samle bevis for å få utstedt arrestordre, melder nyhetsbyrået AP.

Skuespiller avhørt

Etterforskingsleder Robert Boyce sa fredag at de har hatt skuespiller Paz de la Huerta inne til avhør, og at de fant historien hennes troverdig, og at flere omstendigheter peker på at det hun sier er sant.

Boyce sa også at hvis Weinstein hadde befunnet seg i New York nå, og saken ikke hadde vært så mange år gammel, hadde de gått til aksjon umiddelbart.

Det kreves flere konkrete bevis for å få utstedt arrestordre i en annen stat.

Paz de la Huerta har fortalt offentlig at Weinstein voldtok henne ved to anledninger i hennes egen leilighet.

– Jeg var så redd

– Han tilbød å kjøre meg hjem, og insisterte på at vi måtte ha en drink. Han begynte å kysse meg med en gang, og jeg dyttet ham bort. Da dyttet han meg ned på senga, og buksene hans var nede. Jeg var redd. Jeg ville ikke. Det skjedde veldig fort, har de la Huerta fortalt CBS.

Hun forteller at i etterkant ringt Weinstein henne flere ganger, noe som førte til at hun til slutt konfronterte ham.

Andre gangen han angivelig voldtok henne, forteller hun at hun var så full at hun ikke var i stand til å gi tillatelse, eller kjempe mot.

– Jeg var så redd for ham. Jeg sa nei og at jeg ikke ville. Det var så ekkelt. Han er som en gris. Han voldtok meg, sier hun.

Titalls anklager

Over 50 kvinner har anklaget Weinstein for voldtekt, overgrep eller trakassering. Weinstein benekter å ha gjort noe kriminelt. Han har mistet både jobb og kone etter alle anklagene som har kommet fram.

Så langt har ingen av anmeldelsene ført til siktelse av Weinstein.