Tidligere håndballtrener Ole Gustav Gjekstad reagerer på alkohol-kritikken mot Idrettsforbundet.
Tidligere håndballtrener Ole Gustav Gjekstad reagerer på alkohol-kritikken mot Idrettsforbundet. Foto: Aleksandar Djorovic

Ole Gustav Gjekstad fnyser av alko-kritikken

Tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener sakene om pengebruken på alkohol i Idrettsforbundet er blåst ut av alle proporsjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 og resten av Medie-Norge har de siste dagene skrevet mye om all alkoholen som er kjøpt på fellesskapets regning av ansatte i Idrettsforbundet.

Praksisen har høstet stor kritikk og er allerede strammet inn, men ikke alle er like sinte.

– Tenk det, noen idrettsledere drikker vin og spanderer til og med på sponsorene sine. Jeg klarer ikke å hisse meg opp et sekund over det. Det er sikkert noen barregninger som ikke er kloke, men ellers er dette storm i et vannglass. Det kommer til å bli vanskelig å finne gode idrettsledere hvis vi bare kan rekruttere fra gruppene avholdsfolk og helgener. Og før du drar vaffelkortet; pengene kommer fra tippemidler!

Det skrev Ole Gustav Gjekstad (49) på Facebook. Den tidligere sportssjefen, håndballspilleren og -treneren jobber nå i de private næringsliv.

Til Sandefjords Blad utdyper Gjekstad innlegget sitt:

– Det finnes selvfølgelig noen dumme avgjørelser der, men jeg synes dimensjonene blir helt feil. Holmenkollen ble vel 900 millioner kroner dyrere enn planlagt. For meg er det en skandale. Men dimensjonene på dette blir altfor store. Idrettsforbundet har hatt en helt elendig mediehåndtering av saken, men jeg synes saken har blitt dratt helt ut av proporsjoner. Mye av dette er faktisk ikke spesielt oppsiktsvekkende, sier Gjekstad til avisen.

Han mener saken ikke fortjener dimensjonene den har fått nå.

Helleland setter krav

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier derimot at toppledelsen i norsk idrett er nødt til å sette inn alle ressurser for å endre kulturen for pengebruk.

– Jeg synes det er synd at medlemmene, de frivillige og alle vi som er glad i norsk idrett, opplever en sånn situasjon. Alle som er glad i norsk idrett og opptatt av aktivitet, forutsetter at pengene skal gå til aktivitet. Det er forståelig at alle frivillige som bruker tid på dugnad, reagerer på en slik pengebruk, sier Helleland til NTB.

Hun forsvarer sine kutt av penger til Idrettsforbundet.

– Det var også derfor at regjeringen varslet for 2017 at pengebruken ikke samsvarer med verdiene norsk idrett baserer seg på, og derfor kuttet vi også tilskuddet til NIF sentralt og til toppledelsen. Det kuttet ble overført til aktivitet i idrettslagene landet rundt. Jeg varsler allerede i fjor at jeg kommer til å gjøre det samme for 2018. Det er ingen grunn til å gå tilbake på det jeg sa for ett år siden etter det som er blitt kjent i de siste dagene, sier Helleland.