Neville: – Den som tok avgjørelsen, må sparkes

Phil Neville kan ikke begripe at Chelsea solgte Nemanja Matic til Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea - Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag fra klokken 17.30

Regjerende Premier League-mester Chelsea har tapt tre av de første ti kampene denne sesongen. Manager Antonio Conte er under press før søndagens møte med klubbens tidligere suksesstrener Jose Mourinho og Manchester United.

De røde djevlene står med ett tap så langt og er fem poeng bak byrival Manchester City på toppen av tabellen.

– United må vinne
Tidligere Chelsea- og Manchester United-spiller, Ray Wilkins, som også har vært assistentmanager på Stamford Bridge ved flere anledninger, tror mest på gjestene før gigantmøtet i vest-London.

– José tenker nok at de nå har en mulighet til å vinne på Stamford Bridge. Som Manchester City allerede har gjort. Og skal de vinne ligaen, tror jeg at de må vinne. Jeg tror ikke Chelsea er i stand til å holde nullen for øyeblikket, sier Wilkins til TV 2.

Kampen blir spesiell på flere måter. Mourinho vender tilbake til gamle trakter, det samme gjør Nemanja Matic. Wilkins tror Chelsea-fansen vil behandle sin gamle midtbanehelt fint, men 61-åringen regner med at den selvsikre portugiseren kommer til å få høre det av hjemmefansen.

– Jeg tror han kommer til å få litt tyn på søndag. Men han kommer til å reagere som vanlig. Han bryr seg egentlig ikke, og drar han med et bra resultat er han fornøyd. Å miste Matic for 40 millioner pund til Manchester United var en altfor lav pris for å være helt ærlig.

– Hvorfor solgte de ham?
Tidligere Manchester United-storscorer Andy Cole skjønner også lite av serberens overgang fra London til Manchester.

– Jeg kan ikke forstå at Chelsea lot ham gå. Han er en skikkelig bra spiller og han har vært strålende for Manchester United så langt. Chelsea ser nok tilbake nå og tenker at det var en elendig avgjørelse, sier mannen med 93 ligascoringer på 195 kamper for Manchester United til TV 2.

Phil Neville, Manchester United fra 1994-2005, ville aldri ha solgt Matic om han hadde styrt butikken i Chelsea.

– Jeg ville låst ham inne i garderoben. Så viktig er han, sier Neville til TV 2.

Og til BBC Radio 5 gikk Neville enda lenger etter å ha sett Chelsea tape for Roma i Mesterligaen.

– Når du har Matic foran Kanté har du de to klart beste sentrale midtbanespillerne i Premier League. Jeg hadde lenket ham fast i døra på treningsfeltet og sagt at han ikke fikk dra noen steder. Hvorfor solgte de ham? Den som tok den avgjørelsen, må sparkes, sa Neville.

Tror ikke på Chelsea
– Jeg tror ikke Chelsea-troppen er sterk nok til å være med i kampen om tittelen denne sesongen, sier Wilkins.

– Chelsea vil våkne på søndag, de vet hvor viktig kampen er. Men dette er punktet i sesongen der Manchester United må markere seg. Denne søndagen mot Chelsea må de få tre poeng, avslutter Neville.