REDNINGSVEST: Det havarerte helikopteret ligger på 209 meters dyp omtrent 2 kilometer fra Kap Heer på Svalbard. Foto: Sysselmannen
REDNINGSVEST: Det havarerte helikopteret ligger på 209 meters dyp omtrent 2 kilometer fra Kap Heer på Svalbard. Foto: Sysselmannen

Fant redningsvest ved helikoptervraket

BODØ/OSLO (TV 2): Rundt 90 meter fra helikoptervraket på Svalbard ble det funnet en redningsvest fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig er det klart at hevingen helikopteret er forsinket. Det var planlagt at hevingen skulle starte fredag formiddag, men trolig blir ikke vraket hevet før natt til lørdag eller i løpet av lørdagen.

Årsaken er at man vil være sikre på at det ikke ligger omkomne i området rundt vraket. Fredag finkjemmes området rundt vraket med spesialutstyr.

Redningsvesten ble funnet på bunnen cirka 90 meter fra helikoptervraket utenfor Heerodden på Svalbard. Det er foreløpig ikke bekreftet at redningsvesten stammer fra det havarerte helikopteret, ifølge Sysselmannen.

Strandsøk pågår

Fartøyet Maersk Forza er opprinnelig et offshore konstruksjonsskip med flere bruksområder og er leid inn av Statens havarikommisjon for å delta i arbeidet med å heve det russiske helikopteret som styrtet for en uke siden.

Det foregår fortsatt strandsøk på nordsiden av Isfjorden, men det har ikke blitt gjort noen andre nye funn enn redningsvesten. Den har trolig havnet på bunnen fordi gasspatronen som skal utløses automatisk, ikke er blitt aktivert.

Fraktes til fastlandet

Helikopteret ligger på 209 meters dyp, omtrent 2 kilometer fra land nordøst av Kap Heer.

Vraket vil bli transportert sammen med en representant fra havarikommisjonen til passende fasiliteter på norsk fastland for videre undersøkelser. Ferdskriveren skal undersøkes av russiske myndigheter.

Det var åtte russiske statsborgere om bord i helikopteret da det styrtet, fem var mannskap og tre var passasjerer fra FGBU – det russiske motsvaret til Norsk Polarinstitutt. En av de omkomne ble tirsdag hentet opp av vannet. De øvrige er ennå ikke funnet.

(©NTB/TV 2)