Jorun Stiansen danser om sin indre kamp: – Et rom som jeg har hatet og ikke har hatt lyst til å gå inn i

I kvartfinale av «Skal vi danse» skal Jorun Stiansen (33) danse en personlig dans, koreografert av dommer Tore Petterson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jorun Stiansen (33) har danset seg inn i mange hjerter i høst, men i forrige uke holdt danseeventyret på å ta en slutt.

Hun havnet i duell mot bakeblogger Ida Gran-Jansen (29), men ble stemt videre av TV-seerne.

Og nå som det er klart for kvartfinale, har konkurransen virkelig begynt å tilspisse seg.

– Heldigvis har Fredric klart å banke inn i hodet mitt at det ikke handler om press eller prestasjonsangst nå som vi er i kvartfinalen. Med det kullet som har vært i år og de vanvittige tilbakemeldingene som dommerne har gitt, så er jeg kjempestolt over å være i kvartfinalen, sier Jorun til TV 2, da vi møter henne på trening tidligere denne uken.

Finalen er kun to uker unna, men Jorun hevder at det fortsatt ikke er noe rivalisering mellom de fire gjenværende danseparene.

– Det begynner å dra seg til nå, og vi ser nesten ikke noe til hverandre. Alle har to danser denne uken og trener sykt mye. Men det er god stemning ennå, heldigvis, sier hun.

Den tidligere Idol-vinneren forteller at hun har ekstremt lyst til å nå helt til finalen. Hun tør ennå ikke tenke på hva hun skal gjøre når «Skal vi danse» er over.

– Jeg er i et forhold med «Skal vi danse» som jeg ikke vil skal ta slutt. Jeg lærer så mye hele tiden, og derfor har jeg så sykt lyst til å komme til finalen, sier hun.

Dommerne bestemmer

I lørdagens kvartfinale får dommerne kreativ kontroll over hvert sitt par. De bestemmer både kostyme, musikk og koreografi.

Dommerne skal også ut på parketten med sitt par, og de vil bli bedømt for sin innsats. Det betyr at dommerne også skal dømme hverandre denne uken.

Joruns mentor er Tore Petterson (38), og han har valgt å lage en koreografi til låten «Et rom i huset» av Sigvart Dagsland.

Dansen skal handle om en indre kamp og at det finnes ting som man ikke klarer å ta tak i i livet. Tore skal synge på scenen, mens Jorun og partneren Fredric Brunberg (31) skal danse hans koreografi.

– For meg handler dansen om alle de årene jeg var i skapet. Det med å gå og holde på ting som bare vokser og vokser, og til slutt må du bare ta tak i det, sier Tore, som kom ut som homofil da han var 19 år.

Utfordring

Tore forteller at han er svært fornøyd med å ha fått Jorun og Fredric som sitt par.

– Da jeg fikk vite at vi dommerne skulle ta over en sending, så jeg for meg Jorun til denne dansen, på grunn av alt hun har gått igjennom. Hun bare forsvant fra rampelyset etter Idol, og nå har hun kommet ut på den andre siden og turt å ta tak i det, sier Tore.

Jorun tror det kan bli en utfordrende opptreden på lørdag.

Det er et rom som jeg har hatet og ikke har hatt lyst til å gå inn i, så jeg kjenner at det vil dirre godt i magen når jeg skal formidle det gjennom dans, sier hun.

– Men jeg er veldig glad for at Tore har valgt noe som jeg kan kjenne meg igjen i. Jeg er veldig opptatt av å være ekte og ærlig hele veien, og hadde jeg fått noe som jeg ikke hadde forstått helt, så hadde det vært vanskelig å skulle levere, sier Jorun.

Slik er parene

Slik blir de andre parene på lørdag: Grunde Myhrer (21) og partneren Ewa Trela (38) danser sammen med Egor Filipenko (29).

Cengiz Al (20) og partneren Mai Benedikte Mentzoni (25) danser sammen med Trine Dehli Cleve (56).

Helene Olasen (27) og partneren Jørgen Nilsen (27) danser sammen med Merete Lingjærde (55).

De fire parene må i tillegg danse en dans til, så de har dermed måtte lære seg to fulle koreografier denne uken.

Se «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 19.30. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.