Lagkameratene måtte forsøke å roe ned Patrice Evra etter at han ble hetset av fansen og deretter karatesparket en av dem.
Lagkameratene måtte forsøke å roe ned Patrice Evra etter at han ble hetset av fansen og deretter karatesparket en av dem. Foto: Miguel Riopa

Evra får dommen etter karatesparket 10. november

UEFA vil straffe Patrice Evra etter at han sparket en tilskuer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36-åringen reagerte på hets fra Marseille-supportere som hadde tatt seg inn på indre bane med et karatespark mot hodet til en av plageåndene.

Nå melder AP at UEFA har gitt Evra minst én kamps karantene, men han er også siktet for voldelig oppførsel.

Disiplinærkomiteen skal avgjøre dommen i saken fredag 10. november.

Marseille har også innledet gransking av Patrice Evras oppførsel som førte til at han ble utvist før avspark i europaligakampen i Portugal torsdag.

– Uansett hva som skjer, må en profesjonell spiller beholde selvkontrollen tross provokasjoner og fornærmelser, uansett hvor uberettiget de måtte være, heter det i en uttalelse fra klubben fredag.

– Pat er erfaren, og det er åpenbart at han må avstå fra en slik reaksjon selv om fornærmelsene var grove og utrolig nok kom fra en av vårt lags supportere. Han må lære å holde hodet kaldt, sa trener Rudi Garcia etter kampen mot Vitória Guimarães, som endte med 0-1-tap.

Marseille fikk Boubacar Kamara utvist rett før slutt.

Garcia var ikke nådig mot tilhengeren som provoserte Evra.

– Han er ingen tilhenger av Marseille. Man kan ikke fornærme eget lags spillere. Våre tilhengere støtter oss alle, sa treneren.

Evras reaksjon lignet veldig på det Eric Cantona gjorde i 1995 da den daværende Manchester United-spilleren rettet et flygende karatespark mot en tilskuer som fornærmet ham. Cantona ble utestengt i ni måneder.

(©NTB)