Politiet har nå startet prøveskyting av de mellom 250 og 300 våpen som ble beslaglagt hos samleren på Sunnmøre
Politiet har nå startet prøveskyting av de mellom 250 og 300 våpen som ble beslaglagt hos samleren på Sunnmøre Foto: Per Chr. Dyrø/TV2

Forlenger varetekt etter våpenbeslag:

Politiet: – Våpnene er fullt funksjonelle

ÅLESUND (TV 2): Politiet har begynt med prøveskyting etter det enorme våpenbeslaget på Sunnmøre. I dag ble våpensamleren varetektsfengslet i én ny uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 14 dager siden gjorde politiet det som er et av de største våpenbeslagene her i landet. I en leilighet på Sunnmøre fant politiet mellom 250 og 300 våpen.

– Vi har nå startet prøveskyting av våpnene for å finne ut om de er funksjonelle. Så langt finner vi at våpnene er operative, og det er også i samsvar med hva siktede har forklart, sier politiadvokat Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Forrige fredag viste politiet frem deler av våpenarsenalet på politihuset i Ålesund. AK-47, AR-15, Uzi, M16 og Thompson er blant de beslaglagte våpnene.

– Så langt er det ikke noe som tyder på at dette er våpen som er tenkt brukt til terror eller for å gjennomføre andre alvorlige straffbare handlinger. Men med et slikt omfang er vi selvfølgelig redd for at det skal havne i feil hender, opplyste politiinspektør Yngve Skovly til TV 2 forrige fredag.

Mellom 250 og 300 våpen ble beslaglagt av politiet på Sunnmøre.
Mellom 250 og 300 våpen ble beslaglagt av politiet på Sunnmøre. Foto: Per Chr. Dyrø/TV2

I dag ble mannen i 50 årene fengslet i ytterligere én uke. Mannen hadde samtykket til videre fengsling. I kjennelsen fra Sunnmøre tingrett legger dommeren vekt på det store beslaget, og at det er nødvendig for politiet å foreta ytterligere undersøkelser rundt beslaget.

– Min klient har bare vært en lidenskapelig samler av våpen og han ønsker å samarbeide med politiet, sier forsvarer Håkon Rasmussen til TV 2.