STOR INTERESSE: José Mourinho møtte i retten i Spania fredag formiddag.
STOR INTERESSE: José Mourinho møtte i retten i Spania fredag formiddag. Foto: Javier Barbancho

Mourinho møtte i retten

Manchester United-manageren sier at «saken er avsluttet».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho møtte fredag personlig opp i retten i Pozuelo de Alarcon, like utenfor Madrid. Manchester United-manageren er anklaget for å ha unnlatt å betale 31,3 millioner kroner i skatt for såkalte "image-rettigheter".

Et stort pressekorps av journalister og fotografer møtte den 54-årige manageren utenfor rettslokalene rundt kl. 09.30 lokal tid.

Saken stammer fra Mourinhos tid som trener for Real Madrid, og han har benektet å ha gjort noe galt i saken.

Påtalemyndighetene mener Mourinho har unnlatt å føre opp "image-rettigheter" på skattemeldingen i 2011 og 2012 «med mål om å skaffe seg en ulovlig fortjeneste».

I 2015 skal Mourinho og myndighetene ha kommet til enighet om et oppgjør for årene i forveien. Mourinho skal ha uttalt at «saken er avsluttet» og at han ikke har noe mer å betale på vei ut fra rettslokalene fredag formiddag.

– Jeg ble fortalt at skattesituasjonen min var helt lovlig. Etter noen år blir jeg fortalt at det er åpnet etterforskning og at jeg måtte betale en sum for å regulere situasjonen, sa Mourinho til pressen.

– Jeg svarte ikke, jeg argumenterte ikke, jeg betalte og signerte på at jeg i samsvar med loven og at saken er avsluttet. Det er derfor jeg er her, ikke for noe annet.

Saken har ført til endringer på Manchester Uniteds planlagte program før søndagens storkamp mot Chelsea på Stamford Bridge. Mourinhos pressekonferanse ble flyttet fra fredag til torsdag, samtidig som spillernes treningsopplegg ble endret på, skriver BBC.

Tidligere er flere kjente fotballspillere innblandet i påstander om skattesnusk. Blant dem er Lionel Messi. Også Cristiano Ronaldo er under etterforskning for å ha unnlatt å betale skatt for "image-rettigheter".

Se Chelsea - Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17.30!