«Dette er ikke bra. Det er noe veldig galt her»

Gordon Hayward (27) skadet seg brutalt i første kampen for sin nye klubb. Nå snakker han for første gang ut om hva som skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gordon Hayward var mannen som skulle hjelpe Boston Celtic utfordre LeBron James og Clevland Caveliers om en plass i NBA-finalen, det gikk galt allerede i første kamp.

Noe var feil

Hayward signerte en fireårskontrakt med Boston Celtics i sommer etter å ha kommet gratis fra Utah Jazz. Bare fem minutter ut i sesongens første kamp, som var mot mot Clevland Cavaliers, gikk det galt for Hayward da han gikk opp for en "alley oop".

– Jeg visste noe var feil, men da jeg landet, var det ingen store smerter. Jeg rullet rundt og så foten min, og da pekte den helt feil vei. Min første tanke var «Dette er ikke bra. Det er noe veldig galt her», skriver Hayward i et blogginnlegg.

– Jeg fikk en følelse av panikk og signaliserte til dommeren «Hei, se på det her. Du må stoppe kampen». Jeg følte fortsatt ikke at det gjorde så vondt. Så, helt plutselig, så kom det.

Vondeste han har opplevd

Hayward forklarer at da smerten kom, føltes de fem sekundene før det medisinske apparatet kom bort som en evighet. Det var Cleveland Cavaliers-legen som forklarte at han skulle prøve å vri ankelen tilbake på plass.

– Jeg holdt meg fast. Det øyeblikket de gjorde det kom det en massiv bølge med smerte, mest sannsynlig det mest smertefulle jeg har opplevd i hele mitt liv.

Ute resten av sesongen

Hayward bekrefter nå at det ikke blir noen retur til basketballbanen denne sesongen, og at han først blir klar 2018/2019-sesongen en gang. Han sier at det var tungt å realisere omfanget av skaden, selv med all den gode støtten han mottok.

– Jeg visste de hadde gode hensikter, men alt jeg kunne tenke på var angsten som gikk rundt i hodet mitt. Tankene mine gikk til et veldig mørkt sted. Jeg fortsatte å se for meg ankelen peke feil vei. Det var ingen mulighet for at det kom til å bli bra.

Hayward sier at operasjonen var vellykket og at alt har gått veldig bra. Han takker for all støtten han har mottatt fra folk over hele verden, og nevner at det var spesielt gøy å motta epost fra både Kobe Bryant og Barack Obama. Nå er han klar til å starte den lange veien tilbake.

Alt handler om å komme tilbake. På tide å starte, avslutter Hayward.