ASSAD PÅ VEGGEN: Innbyggere i Deir al-Zor har hengt opp bildet av president Bashar al-Asad igjen i byen som har vært kontrollert av IS.
ASSAD PÅ VEGGEN: Innbyggere i Deir al-Zor har hengt opp bildet av president Bashar al-Asad igjen i byen som har vært kontrollert av IS. Foto: AP Photo/NTB Scanpix

Syrias hær: – IS' siste store by er gjenerobret

Den syriske hæren sier Deir al-Zor, den siste store byen som har vært kontrollert av IS, er gjenerobret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hæren erklærer full kontroll over byen Deir al-Zor, meldte statlig syrisk TV fredag morgen.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sendte torsdag ut en melding om at Deir al-Zor var gjenerobret av syriske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper.

Én av lederne for styrkene som kjempet mot IS i Deir al-Zor, opplyste imidlertid til nyhetsbyrået Reuters at det fortsatt var enkelte grupper med IS-krigere igjen i byen.

Også i Irak er IS i ferd med å miste sine siste områder. Fredag morgen opplyste irakiske regjeringsstyrker at de har inntatt småbyen al-Qaim, som beskrives som IS' siste bastion i Irak.

Iraks statsminister Haider al-Abadi sa i forrige uke at et angrep var i gang mot al-Qaim og Rawa. Begge disse småbyene ligger ved elva Eufrat, nær grensa mot Syria.

Dette bildet fra de russiske styrkene viser et bombeangrep mot det som ifølge russerne var en base med IS-opprørere.
Dette bildet fra de russiske styrkene viser et bombeangrep mot det som ifølge russerne var en base med IS-opprørere. Foto: Ministry of Defence of the Russian Federation/Reuters/NTB Scanpix