30 KILO MINDRE: Riley Hemson har dokumentert vektnedgangen sin på Instagram. Det har gitt henne 64.000 følgere. Foto: Riley Hemson/Instagram
30 KILO MINDRE: Riley Hemson har dokumentert vektnedgangen sin på Instagram. Det har gitt henne 64.000 følgere. Foto: Riley Hemson/Instagram

Ett enkelt grep fikk Riley (21) til å gå ned 30 kilo på ett år

Riley Hemson (21) veide 115 kilo da hun en dag fikk nok. Nå har hun gått ned 30 kilo, og mener at «hemmeligheten» er å ikke slanke seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newzealandske Riley Hemson (21) har mer enn 64.000 følgere på Instagram, takket være hennes veldokumenterte vektreduksjon.

På bare ett år har 21-åringen gått ned 30 kilo, og hele prosessen er nøye dokumentert på siden hennes, «Healthychick101».

– Da jeg veide 115 kilo, var det helt galskap å se det. Jeg syntes aldri at jeg så stor ut, men når jeg ser tilbake på bildene, var jeg virkelig, virkelig usunn, sier hun til australske News.

Hun sier til Daily Mail at jo mer hun har forsøkt å slanke seg, jo mer har hun lagt på seg.

– Hver eneste dag i livet mitt har jeg forsøkt å gå ned i vekt fordi jeg ville se tynn ut, og det har aldri fungert. Jeg var nesten 20 år da jeg sa til meg selv: «Nei, det handler om å være sunn», forteller hun.

Et innlegg delt av 👑 (@healthychick101)

Ikke tynn, men sunn

Riley lot seg inspirere av andre kjente Instagram-slankere, og bestemte seg for å selv dokumentere sin egen vektreise.

– Jeg så mange mennesker som gjorde det hele tiden i sosiale medier. Du ser at folk går ned i vekt, og jeg visste at jeg kunne gjøre det, sier hun.

Rileys mål var ikke å bli tynn – men å bli sunn.

Hun mener at hele «hemmeligheten» til vektnedgang er å elske kroppen sin, og å gjøre alt du kan for at den skal fungere best mulig.

– Det handlet ikke om hvordan jeg ser ut, men om å føle meg sunn, sier Riley, som studerer til å bli ambulansearbeider.

Hun forteller at kostholdet som fikk kiloene til å rase av, består av mye grønnsaker og mye vann, og ingen såkalte «hvite karbohydrater», som for eksempel ris, poteter og pasta.

Riley er vegetarianer, og hun får derfor i seg nødvendige proteiner fra egg og proteindrikker.

– Jeg har proteinshaker med eggehviter til frokost, og det samme etter trening, men jeg er vegetarianer, så jeg spiser ikke kjøtt. Det er for det meste friske grønnsaker som får meg til å føle meg vel, sier hun.

FØR OG ETTER: Riley har dokumentert vektnedgangen sin nøye, og viser ofte frem før- og etterbildene. Foto: Riley Hemson/Instagram
FØR OG ETTER: Riley har dokumentert vektnedgangen sin nøye, og viser ofte frem før- og etterbildene. Foto: Riley Hemson/Instagram

Hater løping

Riley sier at det er viktig å finne en treningsform man trives med og ikke tvinger seg selv til å utføre.

– Jeg hater løping. Det har jeg alltid gjort, og jeg kommer ikke til å tvinge meg selv til å gjøre noe jeg ikke liker. Vektløft, sirkeltrening, turgåing om sommeren med venner – bare ting jeg virkelig liker. Jeg gjør ting jeg kommer til å fortsette å holde på med.

Riley forteller at det ikke er vanskelig å spise og trene riktig hvis du har sunnhet som fokus.

– Bare husk: Det handler om å føle seg vel. Du spiser det du vet at kroppen din trenger, og elsker deg selv fra starten av, sier hun.

Og:

– Jeg har aldri hatet kroppen min. Jeg gjorde det fordi jeg ønsket å elske kroppen min, og gi den de riktige tingene som den trengte, og ikke fordi jeg ønsket å gå ned i vekt, eller fordi jeg hatet hvordan jeg så ut. Jeg bare: «OK, dette er kroppen min, og jeg har bare én resten av livet mitt, og jeg ønsker å føle meg vel hele tiden».