Seieren glapp for Rosenborg fem sekunder før slutt: – Utrolig bittert

Rosenborg hadde seieren mot et stjernespekket Zenit i lommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Zenit 1-1:

Før runden lå Rosenborg på 3. plass i europaligaens Gruppe L, tre poeng bak Real Sociedad og seks poeng bak Zenit St. Petersburg.

Se Bendtners straffescoring i vinduet øverst!

Real Sociedad slo Vardar i Spania, og Rosenborg er dermed fem poeng bak spanjolene og seks bak Zenit med to kamper igjen å spille.

Rosenborgs mål kom da Samuel Adegbenro ble revet ned i feltet, og Nicklas Bendtner scoret sikkert fra krittmerket. Det så lenge ut som Rosenborg skulle sikre både seier og fornyet håp om avansement, men fem sekunder før tid utlignet Zenit.

Aleksandr Kokorin fant rom i feltet, og satte enkelt inn 1-1.

– Rosenborg var gode lenge, men mot slutten manglet de den nødvendige intensiteten og ble spilt lave, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Å få det målet imot helt på slutten er selvfølgelig utrolig bittert, og måten man slipper inn målet på er rett og slett ikke godt nok. Sekunder før slutt får altså Kokorin et par kvadratmeter rett foran André Hansen, og da kan selv ikke Rosenborgs meget gode keeper gjøre noe som helst, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Ikke godt nok

– Det er ikke godt nok, sa Nicklas Bendtner til MAX like etter kampslutt.

Jørgen Skjelvik var også svært skuffet over å slippe inn det sene målet.

– Vi spiller en god kamp helt til det har gått 92 og et halvt minutt. De får slå et upresset innlegg, men med seks eller sju mann i boksen skal vi klare å klarere. Med seier hadde vi hatt en større mulighet til å gå videre, og det er utrolig surt at vi ikke klarer å dra det i land, sa Skjelvik til MAX.

Jesper Mathisen mener trøndernes håp om avansement nå er ute.

– Om Rosenborg hadde vunnet i kveld hadde de hatt en liten sjanse til avansement, men nå ser det umulig ut. De kan selvfølgelig vinne sine to resterende kamper, men det hjelper lite om det går som ventet i de to resterende kampene. Zenit slår Vardar hjemme i neste, og da er det et umotivert Zenit som reiser til Spania i siste kamp, sier Mathisen.

Sjansefattig start på kampen

Det åpnet jevnt på Lerkendal, og ingen av lagene klarte å spille seg til sjanser. Zenit hadde det eneste som lignet på en halvsjanse etter et skudd av høyreback Smolnikov fra en vanskelig vinkel.

På tampen av 1. omgang var det Rosenborg som kampens første reelle sjanser. Først ved et Bendtner-skudd etter en kontringsmulighet, og så en gigamulighet til å gå til pause med 1-0-ledelse.

Etter et merkelig innøvd frisparktrekk av Zenit, kontret Rosenborg med Adegbenro. Smolnikov snublet og dro med seg vingen da han var på vei alene gjennom. Helland snappet opp den løse ballen, kom selv alene gjennom, men valgte heller å sentre inn til Bendtner enn å skyte fra spiss vinkel.

– 1. omgang har vært veldig sjansefattig, og Rosenborg har hatt veldig god kontroll bakover, sa Mathisen.

Misbrukte nok en gigasjanse

Rosenborg gikk offensivt til verks etter pause. De fikk nok en gigamulighet til å ta ledelsen da Helland plukket opp en retur etter et Bendtner-skudd, men Helland skjøt midt på keeper fra fem meter.

– Nå hadde Rosenborg fortjent å lede, fastslo MAXs ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Like etter, ni minutter ut i 2. omgang, ble Adegbenro revet ned av Mevlja i feltet og dommeren blåste korrekt av for straffespark.

– Det er ingen tvil om straffesparket. Adegbenro blir lagt i bakken av Mevlja som tror han driver med bryting, og Bendtner er iskald fra krittmerket, oppsummerte Mathisen.

– At Rosenborg tar ledelsen er fullt forjent, for dette har vært en veldig solid forestilling av dem, skrøt Mathisen.

Zenit våknet

Da Zenit presset på for å utligne, var det heller Rosenborg som kom til de største sjansene. Aller nærmest kom Reginiussen, som fikk en heading fra tre meter stoppet så vidt av Lunev i Zenit-buret.

Mot slutten av kampen våknet bortelaget, og satset på å spille seg til innlegg fra venstreflanken ved Criscito. I kampens 74 minutt slo italieneren et perfekt innlegg mot Erokhin, men André Hansen oppfattet situasjonen kjapt og reddet forsøket på strålende vis.

Like før full tid gikk et Criscito-skudd via innbytter Dzyuba og i mål, men dommeren vinket av for offside og Rosenborg slapp med skrekken.

Bare fem sekunder før tillagt tid var over fant Zenit Kokorin i feltet med et innlegg, og spissen satte inn 1-1.

Lagoppstillinger

Rosenborg (4-3-3): Hansen; Konradsen (Gersbach), Reginiussen, Skjelvik, Meling; Jensen, Rasmussen, Trondsen; Helland (Jevtovic), Bendtner, Adegbenro (Bjørdal).

Zenit (4-3-3): Lunev; Smolnikov, Mammana, Mevlja, Criscito; Erokhin (Kranevitter), Paredes, Noboa; Rigoni, Kokorin, Shatov (Driussi).