Her flyr dommeren til værs etter kollisjon: – Han får 100 kilo med kanadier rett i fleisen

Storhamar slo Lørenskog borte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørenskog – Storhamar 1-4:

Storhamar slo Lørenskog 4-1 i Lørenskog Ishall, men det var bortelagets Kodie Currans kollisjon med linjedommer Remi Aasum som vekket oppsikt.

Linjedommeren landet rett på ryggen, men kom seg raskt til hektene igjen.

Se den utrolige dommertaklingen i vinduet øverst!

– Den så ikke god ut! Hadde dette vært en episode i en Donald-film, hadde det gått stjerner og halvmåner rundt hodet på linjedommeren, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

– Han får 100 kilo med kanadier rett i fleisen, fortsatte han.

Mål fra Phillip Marinaccio, Kodie Curran, Steffen Thoresen og Martin Rønnild sikret seieren for bortelaget. Lørenskog utlignet og kjempet seg sterkt tilbake i 2. periode, men Storhamar viste klasse i 3. periode og vant til slutt med store sifre.

Debutant med scoring

Den kanadiske debutanten Phillip Marinaccio, som nylig har kommet til Norge fra NCCA-ligaen, trengte bare tre minutter og sju sekunder på å sende Storhamar i føringen, etter han plukket opp en feilpasning av Lørenskog.

– Han gjør det umiddelbart. Dette må vi kunne kalle en drømmestart, sa Skjelbæk.

– Du kan ikke ønske deg noe bedre som nyankommet hockeyspiller som har kommet over dammen og til GET-ligaen, slo ekspertkommentator Bjørn Erevik fast.

Storhamar viste fra start hvorfor det det skilte 20 poeng mellom lagene før kampen.

– Storhamar har tatt fullstendig kommando på bortebane, konstaterte Skjelbæk.

Etter 1. periode ledet Storhamar skuddstatistikken 10-2, men måtte nøye seg med 1-0-ledelse. Blant annet hadde Robin Dahlstrøm og Patrick Thoresen enorme muligheter til å øke ledelsen.

– Det står 1-0, men det var en kanonade mot Svendsen på slutten her, sa TV 2s kommentator.

Lørenskog kom tilbake

I 2. periode hevet hjemmelaget spillet betraktelig, og hadde i løpet av fire minutter allerede fem avslutninger på Storhamars mål.

– Det virker som Kenneth Larsen har tent en liten gnist hos Lørenskog-gutta her, for det er et helt annet lag som har kommet utpå i 2. periode, sa Skjelbæk.

Ni minutter ut i 2. periode fikk endelig hjemmelaget hull på byllen ved Petter Grønstad, etter målgivende fra Sebastian Johansen.

– Iskaldt, og det er fullt fortjent! Fra en 20-åring til en annen – det er unggutta som gjør det for de rødkledde, kommenterte han.

Like etter fikk de en eventyrlig mulighet til å gå i ledelsen da de fikk spille halvannet minutt tre mot fem, men maktet ikke å finne veien forbi Oskar Östlund.

Storhamar igjen i ledelsen

I 3. periode var det igjen Storhamar som tok kontroll på kampen, og igjen var debutant Marinaccio involvert da han assisterte Curran.

– Han har vært ganske usynlig i debuten, men han står nå med én scoring og én målgivende, konstaterte Skjelbæk.

Med åtte minutter igjen av oppgjøret gikk Rønnhild langt i å sikre seieren for Storhamar da han satte inn 3-1, og Thoresen fastsatte sluttresultatet etter han fikk et touch på Zettergrens langskudd.

– Det har vært en 1. periode Storhamar hadde god kontroll på, en 2. periode der Lørenskog var klart best og i den 3. har Storhamar hvert fall vært det mest effektive laget, konstaterte Erevik.

Torsdag ble det spilt to kamper i GET-ligaen utenom Lørenskog – Storhamar. Sparta slo Kongsvinger hele 8-3, og Lillehammer slo Manglerud Star 2-1 borte etter spilleforlengelse.