TRUMP-venn Til TV 2:

– Trump er snill og intelligent

Stuart Jolly simpelthen elsker sin presidentvenn, men innrømmer at de mange tusen Twitter-meldingene som Trump skriver på nattestid er et problem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– All right, noe av Twitter-oppstyret distraherer. Det kan jeg gå med på, men det er mr. Trump som bare er seg selv, sier Donald Trumps nære venn, Stuart Jolly.

Det er ett år og tusenvis av Twitter-meldinger siden Donald Trump ble valgt til president i USA. I Underhuset på TV 2 denne uken forteller Stuart Jolly om vennskapet til Trump og hvordan hans presidentvenn «egentlig er».

– Hva slags person er han?

– Som person tror jeg du hadde likt ham godt. Han er mottagelig og medgjørlig. Folk som ikke liker ham går inn til ham, kommer ut og sier han er en av de hyggeligste de har møtt.

Feilaktig fremstilt

Jolly kjenner Donald Trump godt - også personlig. Han var en av de første som ble ansatt i Trumps valgkampapparat, og var sjef for å samle inn hundrevis av millioner til kampanjen for å få milliardærvennen valgt som president.

Han tok seg godt av oss i staben. Han var alltid veldig vennlig, og spurte om vi trengte noe. Han er snill. Det er derfor morsomt å se hvordan pressen fremstiller ham.

– Synes du han blir feil fremstilt?

– Ja. Han er omtenksom og intelligent. Han har fotografisk minne og han leser lynraskt.


– Trump er sin egen verste fiende

Ann Stone er en av lederne i Kvinner for Trump.
Ann Stone er en av lederne i Kvinner for Trump. Foto: TV 2

I Underhuset får Stuart Jolly motstand av en som ikke akkurat kan sees på som venn av dagens president, Vinca LaFleur. Hun er tidligere taleskriver for president Bill Clinton.

Vi er mange som har stilt oss spørsmålet det siste året: Ligger det en strategi bak det han gjør, eller er det mangel på impulskontroll? Hvis strategien er å få gjennom store lovendringer, feiler de. Hvis den er å øke støtten blant velgerne, selv blant hans egne, feiler de. Hvis den er å forbedre USAs posisjon ute i verden, feiler de. Hvis de vil overbevise oss om at det fins en strategi, feiler de.

LaFleur viser til ferske målinger som viser at hele to av tre amerikanere synes at Trump gjør en dårlig jobb, og at nesten 70 prosent mener presidenten ikke viser god dømmekraft.

Jeg tror presidenten er sin egen verste fiende. Trumps ufiltrerte Twitter-meldinger som kommer på nattestid styrker følelsen av at ingen rundt ham har kontroll.

I Underhuset kommer også Ann Stone for å fortelle om sitt forhold til Trump. Hun var en av lederne i kampanjen Women vote for Trump, og var også gift med Roger Stone også omtalt som «mannen som skapte president Donald Trump».

Se «Underhuset spesial» fra Washington DC. i videovinduet øverst i saken.