SKAL PÅGRIPES: Carles Puigdemont, avsatt president for den katalonske regjeringen, oppholder seg i Brussel. Spanske myndigheter har nå utstedt arrestordre på ham og en rekke andre katalonske lederskikkelser.
SKAL PÅGRIPES: Carles Puigdemont, avsatt president for den katalonske regjeringen, oppholder seg i Brussel. Spanske myndigheter har nå utstedt arrestordre på ham og en rekke andre katalonske lederskikkelser. Foto: Josep Lago/AFP.

Spania vil arrestere katalanske separatistledere

Spanske påtalemyndigheter har utstedt arrestordre på Puigdemont og fire andre medlemmer av Catalonias avsatte regjering som befinner seg i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder nyhetsbyrået AFP torsdag ettermiddag.

Catalonias avsatte leder Carles Puigdemont og 19 andre personer har blitt innkalt til separate høringer i høyere rettsinstanser i Madrid torsdag og fredag, men en høring i Høyesterett er utsatt til 9. november.

Ifølge BBC har påtalemyndighetene utstedt en internasjonal arrestordre på Puigdemont og fire andre i forbindelse med deres roller i det omstridte valget om løsrivelse av Catalonia fra Spania.

De fem møtte ikke opp til høringene de var innkalt til og oppholder seg i Brussel.

Åtte medlemmer av den regionale regjeringen i Catalonia møtte opp, og aktor ba om at disse åtte skulle pågripes.

Spania er i krise etter valget som ble holdt 1. oktober i strid med en rettsavgjørelse som hadde erklært valget ulovlig.

Forrige uke erklærte Spanias statsminister direkte kontroll over Catalonia og oppløste den regionale regjeringen.

Artikkelen oppdateres.