Den sju år gamle jenta stakk av fra foreldrene i Geneve sentrum søndag. Hun tok seg til togstasjonen og snek seg på et tog til flyplassen.

Der gikk hun rett gjennom sikkerhetskontrollen og til gaten til et fly som skulle til Korsika.

Forsøkte ombordstigning to ganger

Der kom hun seg også gjennom bilettkontrollen og etter ett mislykket forsøk, klarte hun å komme seg forbi usett og gikk om bord i flyet.

Inne på flyet ble en i kabinpersonellet oppmerksom på henne og oppdaget at hun ikke hadde billett. Hun ble overlevert til politiet, og senere til sine foreldre, skriver flyplassen i en pressemelding.

Jenta passerte gjennom sikkerhetssjekk og billettkontroll ved å late som hun var i følge med voksne, opplyser flyplassen.
Jenta passerte gjennom sikkerhetssjekk og billettkontroll ved å late som hun var i følge med voksne, opplyser flyplassen.

Den lille blindpassasjeren utgjorde aldri en sikkerhetsrisiko, men er allikevel et stort problem for flyplassen.

Må endre rutiner

– Vi må begynne å kontrollere barn som dukker opp ved døra, og høre med dem hvor foreldrene deres er, sier flyplassjef André Schneider til TV-kanalen RTS.

Flyplasspersonell har sett på overvåkingsvideoer hvordan jenta beveget seg. De ser at hun først forsøkte å gå tett på kabinpersonellet som skulle om bord, men ga opp. Så snek hun seg inn i en gruppe voksne som gikk gjennom bilettkontrollen.

– På grunn av størrelsen sin, klarte hun å dukke under sperringen og inn døra til gaten, sier Schneider.

Jenta ble oppdaget på EasyJets flight EZS1305 fra Geneve til Ajaccio. Flyselskapet gransker også saken. De bekrefter at kabinpersonellet identifiserte en jente som ikke skulle vært om bord i flyet.

Det er ikke kjent hvorfor jenta stakk av fra foreldrene. Faren hennes hadde meldt henne savnet etter å ha mistet henne av syne i sentrum.