I FORM: Wilfried Zaha har scoret to mål på sine tre siste kamper, kan han score igjen mot Tottenham? Bildet er tatt etter 2-2 scoringen mot West Ham forrige helg.
I FORM: Wilfried Zaha har scoret to mål på sine tre siste kamper, kan han score igjen mot Tottenham? Bildet er tatt etter 2-2 scoringen mot West Ham forrige helg. Foto: Eddie Keogh

Slik skal det dårligste laget i Premier League slå Spurs

Bunnlaget Crystal Palace skal gjøre det Real Madrid ikke klarte på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nedrykkstruede Crystal Palace står overfor en ordentlig utfordring når de skal møte et høytflyvende Tottenham bare dager etter den regjerende Champions League-mesteren ble slått 3-1 på overbevisende vis på Wembley.

Palace, som står med minus tolv i målforskjell på fem bortekamper så langt i ligaen, er soleklare "underdogs" før søndagens oppgjør mot Tottenham.

Wembley ikke det samme

TV 2s fotballekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt sier at selv om det på papiret er en kamp Tottenham skal vinne, er det typisk at hvittrøyene går på en smell.

– Det er en farlig kamp i utgangspunktet og et potensielt bananskall, sier Thorstvedt.

Etter at Tottenham kanskje spilte sin beste kamp for sesongen mot Real Madrid i midtuken, med en frisk Harry Kane (24) på topp, er det ikke mange som gir Palace en sjanse. Thorstvedt mener at selv om Tottenham kanskje er blitt mer vant til Wembley, er det fortsatt ikke det samme som det var på White Hart Lane i fjor.

– Om jeg skulle velge, hadde det nok fortsatt vært bedre med White Hart Lane. Det går jo ikke an å kopiere det de gjorde forrige sesong med 17 seire, to uavgjort og null tap. De kommer nok til å avgi poeng på Wembley resten av sesongen også, sier den tidligere Tottenham-spilleren.

Zaha er nøkkelen

Wilfried Zaha (24) står med to mål på de tre siste kampene etter at Roy Hodgson flyttet ham over til spissrollen for å fylle tomrommet til en skadet Christian Benteke (26). Han må ha en god kamp dersom Palace skal ta med seg poeng, mener Thorstvedt.

– Zaha må være på sitt beste, han har hatt noen sensasjonelle kamper og må gjøre noe ekstra som kan skape ubalanse. Men det hjelper ikke om Palace skal slippe inn to, tre mål hver eneste kamp, da blir det veldig vanskelig, forteller Thorstvedt.

Ikke umulig

FARLIG TRIO: Tottenham-trioen Dele Alli, Harry Kane og Christian Eriksen feirer 3-0 scoringen mot Real Madrid tidligere i uken.
FARLIG TRIO: Tottenham-trioen Dele Alli, Harry Kane og Christian Eriksen feirer 3-0 scoringen mot Real Madrid tidligere i uken. Foto: Matt Dunham

Tottenham-trioen Harry Kane, Christian Eriksen (25) og Dele Alli (21) står med 14 mål seg imellom på Premier League-sesongens ti første kamper, og trioen har åtte mål til dersom man regner med Champions League. Men Thorstvedt tror ikke det er umulig for Palace, som har sluppet inn flest mål i Premier Leauge denne sesongen (21 mål imot), å ta med seg poeng.

– Burnley og Swansea har gjort det, så det er ikke umulig. Det handler om å ha mange mann bak ballen og ikke møtte Tottenham på deres premisser. Så er det bare å håpe at Tottenham ikke har helt dagen, at kreativiteten mangler og at det har blitt litt mye i skallen etter kampen i midtuken. Hodgson har drillet laget mye i det defensive, så får vi se om det gir resultater, sier Thorstvedt.

Tottenham har slått Palace i de fire siste Premier League-oppgjørene, og når fire av de andre toppseks-lagene skal møtes denne runden, kan dette være en mulighet for Tottenham å ta igjen poengene de mistet etter forrige rundes tap mot Manchester United.

Palace ligger fire poeng bak trygg plass, men med dårligere målforskjell trenger Palace alle poengene de kan få for å klatre opp fra bunnplasseringen. Kanskje kan den drible-glade spissen hjelpe Palace med å sjokkere igjen.