I 2005: (f.v) James Pickens som «Dr. Richard Webber», Sandra Oh som «Cristina Yang», Patrick Dempsey som «Derek Shepard», Ellen Pompeo som «Meredith Grey», Katherine Heigl som «Isobel «Izzie» Stevens», Chandra Wilson som «Miranda Bailey», Isaiah Washington som «Dr. Preston Xavier Burke» og T.R. Knight som «George O'Malley».
I 2005: (f.v) James Pickens som «Dr. Richard Webber», Sandra Oh som «Cristina Yang», Patrick Dempsey som «Derek Shepard», Ellen Pompeo som «Meredith Grey», Katherine Heigl som «Isobel «Izzie» Stevens», Chandra Wilson som «Miranda Bailey», Isaiah Washington som «Dr. Preston Xavier Burke» og T.R. Knight som «George O'Malley». Foto: ABC

Grey's-detaljen som overrasker mange fans

Helt siden 2005 har «Grey's Anatomy»-skaper Shonda Rhimes gitt episodene helt spesielle navn. Ikke alle har fått meg seg årsaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Grey's Anatomy» er tilbake i full vigør.

17. oktober hadde sesong 14 av den populære sykehusserien premiere på TV 2 Sumo, og første episode hadde navnet «Break Down the House».

Visste du at absolutt alle «Grey's»-episodene er oppkalt etter en sang?

Da serien hadde premiere i 2005, var navnet på den første «Grey's Anatomy»-episoden «A Hard Day's Night».

«A Hard Day's Night» er også navnet på sangen og albumet The Beatles ga ut i 1964.

I episoden begynner legestudentene den harde praksisen på sykehuset Seattle Grace.

I sesong to har episode syv navnet «Something to Talk About», som er oppkalt etter Bonnie Raitts hit med samme navn.

I episoden sladrer de ansatte på sykehuset om «Meredith», som akkurat er blitt dumpet av «Dr. Dreamy», «Derek Shepard».

HITLISTE: Episodene i sesong ni av «Grey's Anatomy» var oppkalt etter flere store hits. Foto: Wikipedia
HITLISTE: Episodene i sesong ni av «Grey's Anatomy» var oppkalt etter flere store hits. Foto: Wikipedia

Andre sanger som har inspirert og gitt navn til episodene, er «The First Cut Is the Deepest» av Cat Stevens, «If Tomorrow Never Comes» av Garth Brooks, «Walk on Water» av Aerosmith og «Shiny Happy People» av R.E.M.

INTRIGER OG DRAMA: Gjennom 14 sesonger har seerne fulgt «Meredith Grey», som her er sammen med Sara Ramírez, som spilte ortoped Calliope «Callie» Torres. FOTO: ABC
INTRIGER OG DRAMA: Gjennom 14 sesonger har seerne fulgt «Meredith Grey», som her er sammen med Sara Ramírez, som spilte ortoped Calliope «Callie» Torres. FOTO: ABC

Så ikke det åpenbare

BuzzFeed skriver at til tross for at den ihuga «Grey's»-fanskaren trolig er fullstendig klar over at episodene er oppkalt etter en kjent sang, er det mange som aldri har vært klar over den lille detaljen.

«Jeg slo meg i pannen og sa: «Er jeg den eneste personen som ikke så det åpenbare som var rett foran øynene mine?», skriver reporteren.

Og, skal vi tro responsen på Twitter, er det mange som ikke har fått dette med seg.

Bare se under:

.