Lag et ekte indisk festmåltid

I dag fikk Wenche proffhjelp av Niru Kumra på kjøkkenet. Bli inspirert, og prøv dere på fargerik indisk mat dere også!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Murg makhani – Butter chicken

Til 5 personer

750 g kyllingfilet
2 ss Nirus tandoori paste
4 ss tykk yoghurt
2 ss finsnittet frisk koriander
60 g smør

Saus:

60 g smør
5 pepperkorn
5 nellik spiker / hele Nelly
5 cm kanelstang
2 laurbærblader
3 grønn kardemommekapsler
1 frisk rød chili
3 fedd hvitløk
2 ss finrevet frisk ingefær
400 g hermetiske knuste tomater
1 ½ ts salt
1 ts chilipulver
2 ts tørket bukkehornkløver
1 ts malt muskatblomme
1 ½ ts Nirus garam masala
10 g brunt sukker
50 g smør
2 dl fløte
Et godt dryss med friske koriander

Slik gjør du:

Bland sammen tandoori paste, yoghurt og frisk koriander. Vend kylling i store terninger i marinaden. Mariner gjerne over natten i kjøleskapet eller minst 30 min på kjøkkenbenken. Ta ut kyllingbitene fra marinaden, legg i et fat og stek i varm stekeovn på 225 grader i 12 min. Ta deretter ut og pensle over smør og stek videre i 3 min.

Saus:
Smelt smør på lav temperatur , tilsett hele krydder (kardemommekapsler åpnes) og la trekke ca. 1 min før finhakket chili, revet /finhakket hvitløk og ingefær tilsettes sammen med tomater, krydder og sukker. Tilsett mderetter halvparten av korianderen (resten brukes til pynt). Kok i 2-3 min. Tilsett de stekte kyllingbitene, sjyen fra stekingen og fløte i sausen. Kok opp og la trekke under lokk i ca. 5 min. Server gjerne med et smørøye, ringle med fløte og pynt med frisk koriander. Server med Nirus naanbrød og eventuelt ris.