Murg makhani – Butter chicken

Til 5 personer

750 g kyllingfilet
2 ss Nirus tandoori paste
4 ss tykk yoghurt
2 ss finsnittet frisk koriander
60 g smør

Saus:

60 g smør
5 pepperkorn
5 nellik spiker / hele Nelly
5 cm kanelstang
2 laurbærblader
3 grønn kardemommekapsler
1 frisk rød chili
3 fedd hvitløk
2 ss finrevet frisk ingefær
400 g hermetiske knuste tomater
1 ½ ts salt
1 ts chilipulver
2 ts tørket bukkehornkløver
1 ts malt muskatblomme
1 ½ ts Nirus garam masala
10 g brunt sukker
50 g smør
2 dl fløte
Et godt dryss med friske koriander

Slik gjør du:

Bland sammen tandoori paste, yoghurt og frisk koriander. Vend kylling i store terninger i marinaden. Mariner gjerne over natten i kjøleskapet eller minst 30 min på kjøkkenbenken. Ta ut kyllingbitene fra marinaden, legg i et fat og stek i varm stekeovn på 225 grader i 12 min. Ta deretter ut og pensle over smør og stek videre i 3 min.

Saus:
Smelt smør på lav temperatur , tilsett hele krydder (kardemommekapsler åpnes) og la trekke ca. 1 min før finhakket chili, revet /finhakket hvitløk og ingefær tilsettes sammen med tomater, krydder og sukker. Tilsett mderetter halvparten av korianderen (resten brukes til pynt). Kok i 2-3 min. Tilsett de stekte kyllingbitene, sjyen fra stekingen og fløte i sausen. Kok opp og la trekke under lokk i ca. 5 min. Server gjerne med et smørøye, ringle med fløte og pynt med frisk koriander. Server med Nirus naanbrød og eventuelt ris.