Keane til Mourinho: – Hold kjeft, gjør jobben din

José Mourinho får ingen sympati av den tidligere Manchester United-kapteinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roy Keane er ikke fremmed for å skyte fra hoften. Iren er ekspert for TV-kanalen ITV og under onsdagens Mesterliga-sending kom den tidligere Manchester United-hardhausen med en klar melding til José Mourinho.

– Min eneste bekymring ved Mourinho er at det virker som at han blir forstyrret av de såkalte kritikerne der ute. Han får trolig betalt åtte, ni eller ti millioner pund i året, så fokusér på din egen jobb. Hev deg over det. Han burde være bedre enn det, men han ser ut til å bli lett fornærmet. Hold kjeft, gjør jobben din. Du får veldig godt betalt for det, sa Keane ifølge Independent.

Langet ut mot fansen
Kraftsalven kommer etter at Mourinho gikk ut mot United-fansen for ikke å støtte Romelu Lukaku nok. Mourinho har både etterlyst fans som lager stemning og bedt dem vise mer kjærlighet til Lukaku, som nå har gått seks strake kamper uten scoring.

Tilhengerne var også misfornøyde da Marcus Rashford ble byttet ut til fordel for Anthony Martial i storkampen mot Tottenham. Martial endte for øvrig opp med å avgjøre kampen, og ved kampslutt hysjet Mourinho inn i TV-kameraet.

– Jeg vil at supporterne skal forklare meg hvorfor de ikke støtter ham så mye. Han gir alt, og jeg mener det ikke er rettferdig når det å score eller ikke score et mål utgjør hele forskjellen. Jeg synes ikke det er rettferdig i det hele tatt, sa Mourinho i et MUTV-intervju.

– Jeg forstår virkelig ikke noen reaksjoner. Er de røde djevler? Noen ganger vet jeg ikke, for angriperne fungerer utrolig bra.

I forkant av tirsdagens Mesterliga-kamp mot Benfica la Mourinho seg igjen ut med fansen. I kampprogrammet avsluttet han et innlegg med:

– Jeg håper dere nyter kampen mer enn noen av dere gjorde mot Tottenham.

– I deres DNA å rote det til
De negative medieoppslagene og misnøyen blant supportere kommer samtidig som United gjør det skarpt både i hjemlig liga og i Mesterligaen. Rødtrøyene er så godt som klare for utslagsrunden i Europas gjeveste klubbturnering, og i Premier League er kun byrival City foran dem på tabellen.

Akkurat det er grunnen til at fansen ikke klarer å være helt fornøyde med prestasjonene, mener Keane.

– Et av problemene i Manchester for øyeblikket er at United-fansen ser på det City driver med, hvordan de spiller og målene de scorer. Men United må bare ha hodet på riktig plass og fortsette å vinne fotballkamper, sier Keane.

Han understreker at sesongen er lang og at City tidligere har åpnet gnistrende, men dabbet av.

– Min bekymring for City er at jeg fremdeles tror det er i deres DNA som klubb å rote ting til. Vi har latt oss rive med av City tidligere, men det kommer til å kreve mye å stoppe dem i år, sier Keane.

Mourinhos retorikk og uttalelser i pressen fikk også Aleksander Scahu til å riste på hodet i TV 2s Premier League-podkast.

– Mourinho gjør alt han kan for å lage oss mot dem-følelsen. Det er et av de aller kjedeligste grepene jeg vet om i fotball. Det er faktisk ikke nødvendig. Jeg vet at det er et grep, men det finnes i hvert fall tjue andre grep i verktøykassa, og det der er blant det aller kjipeste. Jeg tror langsiktig at det er utrolig lite produktivt for en klubb å ha en manager som lager oss mot dem. Og hvis du først gjør det, må du nesten vinne hvert eneste år. Da må du være Sir Alex Ferguson. Da kan du gjøre det, sier Schau.

Manchester United gjester Chelsea søndag kl. 17.30 i det som blir nok et møte med gamle elever for Mourinho. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium eller Sumo.