Arsenal-manager Arsène Wenger bekrefter at det ikke er startet forhandlinger med midtbanespiller Jack Wilshere (26) om en ny kontrakt enda. Men Wenger ønsker å klargjøre kontraktssituasjonen til Wilshere før januar-vinduet åpnes.

– Jeg har sagt det mange ganger at det vil bli avgjort i desember. Vi ønsket å gi ham seks måneder uten at han trengte å tenke på det og se hvordan det går. Ønsker vi å ha det klart før januar? Ja, sier Wenger ifølge Guardian.

Bør ikke få ny kontrakt

TV2s fotballekspert Petter Myhre mener at Wilshere ikke bør få ny kontrakt dersom Arsenal ønsker å konkurrere med de beste.

– Jeg ville ikke gitt ham ny kontrakt. Jeg synes ikke han er god nok for de beste klubbene i Premier League, det betyr at han ikke er god nok for Arsenal. Det er ikke noen overraskelse, fotballen går fremover og utvikler seg hele tiden. Når det har vært så mye skader, er det så og si umulig å henge med, sier Myhre.

Hard konkurranse

Wilshere har ikke startet én eneste Premier League kamp denne sesongen og står med kun 13 minutter i ligaen. Wenger sier at Wilshere trengte tid til å komme i form igjen, men noe av forklaringen kan også være den tøffe konkurransen for en plass på laget.

– Jeg ser på Jack sin posisjon som en mellom ute på kant og helt sentralt, fordi han er veldig god til å få spillet fremover. Han kan slå små pasninger eller han kan passere folk på små områder. Det er derfor jeg tror systemet (3-4-2-1) passer ham veldig godt. Han er litt i konflikt om posisjonen med (Mesut) Özil og (Alexis) Sánchez fordi jeg vurderer ham som en del av de tre fremste, sier den franske manageren.

BETENKT: Arsenal-manager Arsene Wenger står i fare for å miste tre spillere gratis neste sommer dersom de ikke signerer nye kontrakter. Bildet av en betenkt Wenger tatt under kampen mot Swansea forrige helg.
BETENKT: Arsenal-manager Arsene Wenger står i fare for å miste tre spillere gratis neste sommer dersom de ikke signerer nye kontrakter. Bildet av en betenkt Wenger tatt under kampen mot Swansea forrige helg. Foto: Daniel Leal-olivas

Myhre synes det er rart hvis Wilshere skal konkurrere mot Sánchez for plass på laget. Men dersom Özil og Sanchez, som også har kontrakter som går ut ved slutten av sesongen, skulle forsvinne, er Myhre klar på hvilken rolle Wilshere kan fylle.

– Hvis han skulle erstatte noen av dem, ville jeg sagt Özil. Sánchez har jo en helt annen fysikk, råskap og gjennombruddskraft enn det Wilshere har. Wilshere er fotballklok, teknisk begavet og han er flink til å sette opp andre i gode posisjoner. Jeg ville hatt ham mer sentralt i banen. Jeg ser for meg ham i tierrollen. Skulle de to forsvinne, er det Özil han kunne erstattet, forklarer Myhre.

Bør spille for England

Da Arsenal slo Swansea 2-1 forrige runde, var England-manager Gareth Southgate på tribunen. Wenger innrømmer at han ble spurt om helsen til Wilshere foran England sine treningskamper mot Tyskland og Brasil.

– Han var ikke klar for tre uker siden, men han er klar nå. I alle tuerneringer, han er klar til å spille. Jeg vil oppmuntre ham (Southgate) til å gjøre det (ta ham ut i landslagstroppen). Jeg kan bare gjenta min personlige mening. Jeg vet ikke hvordan du kan holde en Wilshere i toppform ute av England troppen, sa Arsenal-sjefen.

Wenger forklarer at Wilshere var forberedt på ikke å spille i starten av sesongen, men at han nå har funnet tilbake til den skarpheten som er avgjørende de første meterne.

Wilshere ble ikke tatt ut i England sin siste landslagstropp, og Myhre sier at Wilshere på sitt beste er god nok til å spille for England, men at han så langt ikke har gjort noe som tilsier at han skal få plass i troppen. Myhre forklarer at det å få et landslag til å fungere, som i et VM i Russland, ofte handler om å skape gode relasjoner mellom spillerne på kort tid.

– Det å satse på en spiller som er så mye ut og inn, vil jo være en form for gambling. Som landslagssjef måtte jeg vurdere om jeg er villig til å ta den gamblingen. Per nå ser jeg ingenting som tilsier at det er verdt det. Jeg skjønner godt at Southgate prioriterer annerledes, sier Myhre.

Håper han er ferdig med skadene

IKKE GOD NOK: Fotballekspert Petter Myhre synes ikke Wilshere er god nok dersom Arsenal har ambisjoner om å kjempe i toppen i Premier League. Bildet tatt foran fotballsesongen i 2010.
IKKE GOD NOK: Fotballekspert Petter Myhre synes ikke Wilshere er god nok dersom Arsenal har ambisjoner om å kjempe i toppen i Premier League. Bildet tatt foran fotballsesongen i 2010. Foto: Poppe, Cornelius

Myhre håper nå at Wilshere kan legge skadeproblemene bak seg, og at han kan holde seg skadefri andre halvdel av karrieren sin. Men han er redd for at Wilshere kan være en spiller som har havnet i en ond sirkel.

– Se på spillere som Kompany og Sturridge, det er ikke tilfeldig at de samme rammes gang etter gang. Noe kan være genetisk, noe uflaks, noe mangel på kosthold eller mangel på riktig skadeforebygging som ung, som man da drar med seg når man er voksen.

Wilshere var utlånt til Borunemouth i hele fjorårssesongen, men slet også der med skader, og fikk totalt bare 27 kamper for klubben. Dersom Wilshere skulle forsvinne fra Arsenal, enten i januar eller til sommeren, tror Myhre at en retur til Bournemouth kan være et godt alternativ for midtbanespilleren.

– Bournemouth har spillestil han passer godt inn i og en trener som har sansen for spillestilen hans. Han er en meget god fotballspiller og en fryd å se på, men det er altfor lang tid mellom bidragene, avslutter Myhre.